18 Νοε 2015

Καβάλα: Εγκρίθηκε το εορταστικό ωράριο της αγοράς

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε στη συνεδρίαση της Δευτέρας η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, η αγορά της πόλης θα λειτουργήσει κανονικά τις τρεις από τις τέσσερις Κυριακές του Δεκέμβρη, δηλαδή στις 13, 20 και 27 Δεκεμβρίου. Το εορταστικό ωράριο που ενέκρινε ο σύλλογος θα αρχίσει μα εφαρμόζεται την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη. 


Ταυτόχρονα ο Εμπορικός Σύλλογος θα συγκεντρώνει στο γραφείο του τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που θα μοιράσει στους πρόσφυγες.

Η φετινή ιδιαιτερότητα του προγράμματος εστιάζεται στη νόμιμη λειτουργία των τριών Κυριακών του Δεκέμβρη, ενώ η διεύρυνση του ωραρίου κατά μισή ώρα τις απογευματινές ώρες θα αρχίσει την Πέμπτη 17/12. Η δεύτερη φετινή ιδιαιτερότητα αφορά στο τριήμερο 1, 2, 3 Ιανουαρίου κατά το οποίο τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Οι έμποροι γνωρίζουν πως η οικονομική κατάσταση του αγοραστικού κοινού είναι δύσκολη και σίγουρα δεν αναμένεται να βελτιωθεί θεαματικά έως το τέλος της χρονιάς. Ευελπιστούν ότι το εορταστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα τονώσει το ηθικό του κόσμου και θα τον ενθαρρύνει ώστε να κατέβει στο κέντρο της πόλης και να κινηθεί στην αγορά. Επάρκεια αγαθών και ποικιλία εμπορευμάτων υπάρχουν στα καβαλιώτικα καταστήματα, στοιχείο που μαρτυρά την ηρωική προσπάθεια των εμπόρων να εφοδιάζουν τα μαγαζιά τους με είδη σε λογικές τιμές.

Αν και διανύουμε το δεύτερο μισό του Νοέμβρη, ωστόσο στην Καβάλα κυκλοφορούν τουρίστες που είναι κυρίως Τούρκοι και έρχονται για εκδρομικά τριήμερα. Η υπόλοιπη τουριστική κίνηση έχει ωστόσο ατονήσει, όπως άλλωστε συμβαίνει αυτή την εποχή και όπως ακριβώς προβλέπονταν.