18 Νοε 2015

Δράμα: ΜΙΚΡΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ - Παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ονειρούπολης

Οι Μικροί Κινηματογραφιστές είναι ένα κινηματογραφικό εργαστήρι που θα εισάγει τα παιδιά στη συναρπαστική διαδικασία της δημιουργίας μιας ταινίας!


Σε διάρκεια τριών ημερών και υπό την στενή παρακολούθηση και καθοδήγηση  του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη και εκπαιδευτικού κινηματογράφου Γαβριήλ Τζάφκα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν από όλα τα στάδια της παραγωγής ενός κινηματογραφικού έργου, από τη σύλληψη της ιδέας και τη συγγραφή του σεναρίου, μέχρι το γύρισμα και το μοντάζ.

Η εισήγηση του εργαστηρίου θα λάβει χώρα στη μικρή σκηνή της Ονειρούπολης, το γύρισμα σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ η τεχνική επεξεργασία των ταινιών στην μικρή αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου. Τα παιδιά θα παροτρυνθούν να προβληματιστούν πάνω στην καθημερινότητά τους, καθώς η θεματολογία των ιδεών προς υλοποίηση θα αγγίζει την πραγματικότητα όπως τη βιώνουν γύρω τους στην πόλη, την οικογένεια, το σχολείο, το φιλικό πριβάλλον, στις σχέσεις τους.

Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή προβολή όλων των ταινιών σε ειδική τελετή στο Δημοτικό Ωδείο.

Ένα τριήμερο κινηματογραφικό εργαστήρι για παιδιά
Παρασκευή 18 – Σάββατο 19 – Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
Ηλικίες: 12 και άνω
Εισήγηση: Γαβριήλ Τζάφκας
Πληροφορίες & συμμετοχή: 6974504457


Γαβριήλ Τζάφκας
Απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2010 με Μάστερ στην σκηνοθεσία. Από το 2013 είναι μέλος του Super16/Nordisk Film και της Ένωσης Σκηνοθετών Δανίας. Εργάζεται και διαμένει στην Κοπεγχάγη.



ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
Euroman (2015) // Ο ναυτικός (2014) // Ηγέτης (2011) // Champions: μια αστεία ιστορία (2011) // Λήθη (2009) // Attimo Fuggente (2008) //
Χάρη (2007)

ΒΡΑΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΤΖΑΖ
Σε φόντο κλασικών γιορτινών κινουμένων σχεδίων και παλιών φιλμ
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου
Σολίστ πιάνο: Δημήτρης Βερδίνογλου
Μια γιορτινή βραδιά πλημμυρισμένη από τα χρώματα και τις εικόνες παλιών κλασικών χριστουγεννιάτικων ταινιών και κινουμένων σχεδίων, ντυμένων με τους τζαζ ήχους του πιανίστα Δημήτρη Βερδίνογλου, στην κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης.


Δημήτρης Βερδίνογλου
Γεννήθηκε το 1985 στο Ροδολίβος Σερρών και πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 12 ετών. Το 2003 αποφοιτά από το Μουσικό Σχολείο Δράμας και παίρνει το πτυχίο κλασικής αρμονίας από το Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 2004 συνεχίζει τις σπουδές του στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στον τομέα τζαζ με καθηγητές πιάνου τους Λάμπη Βασιλειάδη (κλασικό πιάνο) και Δημήτρη Καλαντζή (τζαζ πιάνο). Το 2009 παίρνει το δίπλωμα κλασικού πιάνου από το Ωδείο Φίλλιπος Νάκας Κέρκυρας και ένα χρόνο αργότερα ανακηρύσσεται πτυχιούχος από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ενώ παράλληλα γίνεται δεκτός στο Royal Conservatory of The Hague (Ολλανδία) από το οποίο αποφοιτά το 2013 με Master Degree στο τζαζ πιάνο.



Έχει συμμετάσχει στις Θερινές Ακαδημίες Τζαζ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών από το 2006 ως το 2010 και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και masterclasses με τους David Liebman, Brad Mehldau, Jeff Ballard, Jonathan Kreisberg, Sheila Jordan κ.α. Επίσης το 2008 συμμετείχε στην 18η συνάντηση της Διεθνής Ένωσης Σχολών της Τζαζ (IASJ) στην Ρίγα (Λετονία).
Καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε ενεργά ως πιανίστας σε διάφορες συναυλίες, παραστάσεις και φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ολλανδία. Έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως: Benjamin Herman, Brent Sandy, Kike Perdomo, Παναγιώτης Ανδρέου, Δήμος Δημητριάδης, Αλέξανδρος Κτιστάκης, Βασίλης Ρακόπουλος κ.α.

Οι επιρροές του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ήχων και χρωμάτων, καθώς φτάνουν από την τζαζ μέχρι την κλασική και από τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό μέχρι την ελληνική λαϊκή- παραδοσιακή μουσική έχοντας πάντα ως κύριο σημείο αναφοράς τον αυτοσχεδιασμό.