4 Νοε 2015

Αυτοδιοίκηση Πολιτών: Θα πουλήσουμε, Δήμαρχε;

Η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» απέστειλε ένα ερωτηματολόγιο στους νέους Δημάρχους και Περιφερειάρχες για την «απογραφή» των χαρακτηριστικών και των υποδομών των ελληνικών ΟΤΑ.


Το ερωτηματολόγιο αυτό είναι η αρχή μιας προσπάθειας προώθησης μεγάλων ιδιωτικών γερμανικών συμφερόντων, που καλύπτονταν πίσω από φιέστες δήθεν ελληνογερμανικής φιλίας και ανέδειξαν το ρόλο του εκπροσώπου της γερμανίδας καγκελαρίου, Α. Μέρκελ, κ. Γ. Φούχτελ, στην κατεύθυνση αυτή.

Ωστόσο, η τελευταία πρωτοβουλία της, κατ' ευφημισμόν, «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» ξεπερνά κάθε όριο.

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι στο πρακτικό της ορκωμοσίας τους, οι νέοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες έλαβαν αυτό το ερωτηματολόγιο από τον κ. Φούχτελ που ούτε λίγο ούτε πολύ τους ζητά μία πλήρη απογραφή για τα πάντα: Για τα γεωμορφολογικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχές, τις υποδομές, την πολιτιστική δραστηριότητα και – βέβαια – τα απορρίμματα του Δήμου.

 Προφανώς ο εντεταλμένος της κ. Μέρκελ αναζητά με απροκάλυπτο τρόπο, νέους επικερδείς χώρους για “μπίζνες” για τα γερμανικά συμφέροντα, κάνοντας καλά τη δουλειά του.

 Το θέμα είναι τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Πότε και με ποιο δικαίωμα εκχώρησε στον κ. Φούχτελ την αρμοδιότητα να παρακολουθεί τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές προοπτικές των ελληνικών Δήμων και Περιφερειών;

Καλούμε το Δήμαρχο αλλά και όλους του «ανεξάρτητους» και υπέρμαχους της «ακομμάτιστης Αυτοδιοίκησης» να τοποθετηθούν πάνω σε αυτή την πρωτοβουλία – που αποκαλύπτει το πραγματικό περιεχόμενο της “φιλίας” του κ. Φούχτελ και προσβάλλει βαθύτατα την ελληνική Αυτοδιοίκηση και την αυτονομία της. Υπάρχουν και όρια! Δεν πουλάμε, κύριοι…




Από το Γραφείο Τύπου