16 Νοε 2015

10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράπιντ Ανδρών και Γυναικών 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπλιτζ Ανδρών και Γυναικών

Ολοκληρώθηκε, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, το 10ο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράπιντ Ανδρών και Γυναικών, το οποίο αποτελούσε παράλληλα και Διεθνές Φεστιβάλ Γρήγορου Σκακιού, στο ξενοδοχείο «Φιλίππειο» στη Θεσσαλονίκη. Είχε προηγηθεί δύο ημέρες νωρίτερα (Παρασκευή 6 Νοεμβρίου) το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπλιτζ Ανδρών και Γυναικών, το οποίο ήταν αντίστοιχα και 


2ο Διεθνές Φεστιβάλ. Στη μεγάλη αυτή σκακιστική γιορτή συμμετείχαν 124 σκακιστές και σκακίστριες την Παρασκευή και 187 το Σάββατο και την Κυριακή από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ανάμεσα στους οποίους και παίχτες διεθνούς βεληνεκούς, όπως ο Βούλγαρος Grand Master Krum Georgiev, ο οποίος έχει κερδίσει στο παρελθόν τον θρύλο του παγκoσμίου σκακιού Garry Kasparov.

Στη διεθνούς αυτή φήμης διοργάνωση συμμετείχε και μερίδα αθλητών του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας, με ιδιαίτερη επιτυχία για τα δεδομένα που έχουν συνηθίσει οι σκακιστές μας. Πιο συγκεκριμένα, στη διοργάνωση της Παρασκευής (Μπλιτζ) η δραμινή αποστολή αποτελούνταν από τους εξής 6 σκακιστές: Δεμιρτζόγλου Χρήστο, Λεϊλόγλου Νικόλαο, Σοϊλεμετζίδη Κωνσταντίνο, Παναγιωτίδη Χρήστο, Προκοπίου Κωνσταντίνο και Χριστοφορίδη Βασίλειο, ενώ το Σάββατοκύριακο συμμετείχαν 2 Δραμινοί (Σοϊλεμετζίδης και Χριστοφορίδης). Οι σκακιστές γύρισαν με τις βαλίτσες τους γεμάτες εμπειρίες, καθώς το τουρνουά έχει γίνει πλέον παράδοση στον σκακιστικό κόσμο τα τελευταία χρόνια κι έχει καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας μας, με πλήθος συμμετοχών από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι την καλύτερη θέση από την πόλη της Δράμας κατέλαβε ο Δεμιρτζόγλου Χρήστος, με 7,5 βαθμούς σε 12 γύρους, καταλαμβάνοντας επάξια την 26η θέση. Ακολούθησαν ο Σοϊλεμετζίδης Κωνσταντίνος με 7 βαθμούς, οι Χριστοφορίδης Βασίλειος, Παναγιωτίδης Χρήστος και Λεϊλόγλου Νικόλας με 6 βαθμούς, και ο Προκοπίου Κωνσταντίνος με 5,5. Το Σαββατοκύριακο οι Σοϊλεμετζίδης Κωνσταντίνος και Χριστοφορίδης Βασίλειος συγκέντρωσαν 6 και 5,5 βαθμούς αντίστοιχα στους 10 αγώνες.

Για την ιστορία, στην 1η θέση του Πρωταθλήματος Μπλιτζ ισοβάθμησαν ο Έλληνας πρωταθλητής FM Μαλικέντζος Σωτήριος  και ο Καβαλιώτης GM Παυλίδης Αντώνιος με 10 βαθμούς και, ύστερα από την άρση της ισοβαθμίας, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο πρώτος εκ των δύο. Την 3η θέση κατέλαβε ο Γαλόπουλος Νικόλαος. Πρωταθλήτρια Ελλάδος αναδείχθηκε η Αβραμίδου Αναστασία, ενώ στη 2η θέση βρέθηκε η Δρακάκη Άννα-Μαρία με 7 βαθμούς, όσους και η 3η Γράψα Γεωργία.

Στο τουρνουά Ράπιντ πρωταθλητής αναδείχθηκε ο GM Momchil Nikolov με 8,5 βαθμούς, 2ος ο Παπασημακόπουλος Αλέξανδρος (ο οποίος στέφθηκε παράλληλα και πρωταθλητής Ελλάδος Γρήγορου Σκακιού) και τρίτος ο IM Christian Maier. Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Δρακάκη Άννα-Μαρία, με τις Αβραμίδου Αναστασία και Tsveta Galunova να ακολουθούν.

Τα δύο τουρνουά ήταν διοργανώσεις του Σκακιστικού Συλλόγου Πεύκων, τον οποίο και συγχαίρουμε για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων και τη φιλοξενία, σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν και οι κύριοι Θεοδωρίδης Β. (Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας), Μήτρου Ι. (πρόεδρος Σ.Σ. Πεύκων), Βιδάλης Ε. (Έφορος της Ομοσπονδίας) και Τριανταφυλλίδης Τ. (χορηγός), οι οποίοι και απένειμαν τα κύπελλα και τα μετάλλια στους νικητές και τις νικήτριες της διοργάνωσης.
Οι αγώνες έγιναν σε ένα πολύ καλό κλίμα. Οι σκακιστές της πόλης μας συγκέντρωσαν πλούσιες εμπειρίες από τη διοργάνωση, συνάντησαν παλιούς φίλους και συναθλητές, γνώρισαν νέους σκακιστές από άλλα μέρη με τους οποίους και αντάλλαξαν απόψεις για το αγαπημένο τους άθλημα και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις παρτίδες της ελληνικής σκακιστικής ελίτ. Επόμενη αποστολή για τον σύλλογο της Δράμας το τουρνουά γρήγορου σκακιού «Γιώργος Πλατσίδης» στην πόλη της Ξάνθης, την Κυριακή στις 15 του Νοέμβρη.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου, καθώς και για το πλήρες ιστορικό του επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα μας http://www.chessdramas.com/ ή την σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/chessdramas/.