21 Οκτ 2015

Το Project συμμετέχει στο πανδραμινό Συλλαλητήριο για τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας

Το Project Δράμα 2020, από την πρώτη στιγμή, συμμετείχε στις σχετικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, συνεισφέροντας με σοβαρότητα σε προτάσεις και αντιτασσόμενο σθεναρά σε κάθε 


προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος από τον οποιοδήποτε. Με την ίδια λογική θα συμμετάσχουμε και στην κινητοποίηση της Πέμπτης 22/10, όπως αυτή αποφασίστηκε από τους εργαζομένους του νοσοκομείου, επιβεβαιώνοντας ότι θα μας βρουν αρωγούς σε κάθε δίκαιο και βιώσιμο αίτημα τους.

Το θέμα του Γενικού Νοσοκομείου είναι εκτός αυστηρών αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το Project, παρόλα αυτά, στα πλαίσια της πολιτικής αυτοτέλειας των Δήμων και των Περιφερειών, θέση που υπερασπίζεται σταθερά, πιστεύει ότι και σε αυτό τον τομέα η πραγματική αποκέντρωση θα ήταν πιο αποτελεσματική, μιας και η τοπική κοινωνία θα μπορούσε να εξυπηρετήσει κατά προτεραιότητα τις ανάγκες της στην υγεία. Αυτή η εξέλιξη, όμως, προϋποθέτει μια αυτοδιοικήση που δε θα συνωστίζεται σε υπουργικούς διαδρόμους για εξυπηρετήσεις, αλλά θα διεκδικεί από την κεντρική εξουσία, όποιου χρώματος, την διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια που της ταιριάζει.

Μέχρι να φτάσουμε εκεί το Project έχει κάνει τις εξής προτάσεις:

-να δοθούν κίνητρα στους νέους γιατρούς από την Περιφέρεια και τους Δήμους, με οδηγό την ανάλογη προσπάθεια και άλλων Περιφερειών. Τα κίνητρα αυτά θα είναι οικονομικής φύσης και θα προβλέπονται στον περιφερειακό και δημοτικό προϋπολογισμό.

-μακροπρόθεσμα, να δοθεί προτεραιότητα στο σχεδιασμό ενός βιώσιμου και ανοιχτού Δήμου που θα αναδεικνύει την ταυτότητα και τα πλεονεκτήματά του, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για νέους επιστήμονες, δραμινούς και μη, μεταξύ των οποίων και γιατροί. Το Project άλλωστε γεννήθηκε από την ανάγκη νέων, ενεργών ανθρώπων να κάνουν τον τόπο τους ελκυστικό, όπως του αξίζει.
 
Με την πεποίθηση ότι μια σύγχρονη αυτοδιοίκηση, με δουλειά και σχέδιο, μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων, καλούμε τους δραμινούς να ενώσουν και αυτοί τη φωνή τους με όλους τους συλλόγους, παρατάξεις και συλλογικότητες, ώστε να έχουμε τη δευτεροβάθμια υγεία που αξίζει σε όλους τους πολίτες.
 
facebook:       www.facebook.com/project.drama2020
web:                http://projectdrama2020.blogspot.gr/ 
e-mail:            project.drama2020@gmail.com


Ομάδα Τύπου Project Δράμα 2020