7 Οκτ 2015

8 χρόνια στη δημοσιογράφο από τη Δράμα Σοφία Μπουδακίδου!

Στο μονομελές εφετείο Θράκης δικάστηκε χθες το πρωί η υπόθεση με κατηγορούμενη τη δημοσιογράφο από τη Δράμα, Σοφία Μπουδακίδου. Η Σ. Μπουδακίδου εξακολουθεί ν΄ αγνοείται παρά το ότι σε βάρος της έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.


Στην Καβάλα είναι γνωστή για την ανάμειξή της, γεγονός για τα οποίο κατηγορείται, τις εκδηλώσεις της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης για τις οποίες έγινε έρευνα, βρέθηκε ότι κάποιες από αυτές τις εκδηλώσεις δεν έγιναν ποτέ.

Παράλληλη της βασικής υπόθεσης ήταν η χθεσινή, που δικάστηκε χωρίς την παρουσία της Σ. Μπουδακίδου στο μονομελές εφετείο της Κομοτηνής. Ήταν κατηγορούμενη για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων. Πρόκειται όπως κατέθεσαν εφοριακοί ως μάρτυρες, για τιμολόγια εικονικά που αναφέρονταν σε εκδηλώσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν, παραγωγή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σποτ που δεν έγιναν ποτέ.

Στο δικαστήριο η Σ. Μπουδακίδου δικάστηκε σαν να είναι παρούσα, στο πινάκιο αναφέρονταν ότι είναι φυγόδικος. Στην ακροαματική διαδικασία αναφέρθηκε ότι υπάρχει σε βάρος της ένταλμα σύλληψης.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν πολύ σύντομη και κατέθεσαν δύο μάρτυρες προερχόμενοι από το δημόσιο, δηλαδή την εφορία. Η κατηγορούμενη καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών, χωρίς ενδεχόμενη έφεσή της να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.