28 Ιουλ 2015

Δράμα: Κατασκήνωση Προσκόπων στο Δάσος της Ελατιάς

Την θερινή τους κατασκήνωση θα πραγματοποιήσουν η 3η Ομάδα Προσκόπων Δράμας και η 12η Ομάδα Προσκόπων Τριανδρίας Θεσσαλονίκης στο Δάσος της Ελατιάς, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κρύας Βρύσης, του Νομού Δράμας από της 30/7/2015-09/08/2015.


Οι Πρόσκοποι ηλικίας 12-15 ετών θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν 11 μέρες μέσα στην φύση, να γευτούν και να νιώσουν της ομορφιές του Δάσους και να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία σε ένα Δάσος, που σαν αυτό δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα!!

Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν το μεγαλείο αυτού του Δάσους.Αξίζει να το επισκεφτούν όλοι τουλάχιστον μια φορά στην ζωή τους.

Στο  χώρο που συγκεκριμένα που γίνονται οι κατασκηνώσεις των Προσκόπων έχουν πραγματοποιηθεί πανέμορφες κατασκευές  με σχοινί οι οποίες ταιρίαζουν απόλυτα με το πανέμορφο περιβάλλον που επικρατέι στο Δάσος, πάντα όμως με σεβασμό, φροντίδα και αγάπη προς αυτό.

Παίζοντας στη φύση, τα παιδιά εξερευνούν με όλες τους τις αισθήσεις, παρατηρούν καi αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Ο Προσκοπισμός   παραμένει εδώ και 105 χρόνια πρωτοπόρος στην κοινωνική αγωγή των παιδιών και κυρίαρχος συντελεστής κοινωνικής ανάπτυξης, είναι μια διεθνής εθελοντική, μη-πολιτική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, που είναι ανοικτή σε όλους, χωρίς διάκριση καταγωγής, φυλής ή πίστης.


''Μια εβδομάδα ζωής στην κατασκήνωση  αξίζει όσο έξι μήνες σε αίθουσα θεωρητικής διδασκαλίας''

Robert Stephenson Smyth Baden-Powell, ιδρυτής του Προσκοπισμoύ