7 Μαΐ 2015

Βραβεία επιχειρηματικότητας 2015 – Δραμινοί φοιτητές ανάμεσα στους βραβευθέντες


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ. βράβευσε σε συνεργασία με τη Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης Α.Ε. τα καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια που εκπονήθηκαν από φοιτητές του 4ου έτους στα πλαίσια του μαθήματος της Επιχειρηματικότητας Ι.


Το πρώτο επιχειρηματικό βραβείο έλαβε η εφαρμογή €arnTime, η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις, είχε το καλύτερο Business Plan και ξεχώρισε ανάμεσα σε 49 επιχειρηματικές ιδέες. 

Στο πλαίσιο του μαθήματος, η ομάδα των φοιτητών δημιούργησε μία εικονική εταιρία με την επωνυμία Applife O.E. η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης εφαρμογών με στόχο την ικανοποίηση των πελατών της μέσω της άμεσης και οργανωμένης εξυπηρέτησης. Αυτή η εταιρία δημιούργησε την εφαρμογή «€arn.Time». Η «€arn.Time», είναι μία καινοτόμα εφαρμογή η οποία απευθύνεται σε όσους θέλουν να έχουν τον έλεγχο του χρόνου τους στις καθημερινές συναλλαγές με τους διάφορους οργανισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την επιλογή του καταστήματος που τους ενδιαφέρει και την εισαγωγή του αριθμού που υπάρχει στο χαρτάκι που εκδόθηκε από το μηχάνημα της εξυπηρέτησης, η εφαρμογή θα πληροφορεί τους χρήστες της για τον προσδοκώμενο χρόνο αναμονής, με συνεχή ενημέρωση έως ότου έρθει η σειρά τους να εξυπηρετηθούν.

H AppLife O.E. απαρτίζεται από τους Δραμινούς Kαλαμακίδου Αναστασία, Μουρατίδη Κωνσταντίνο και τους Μπαμπολίδου Χρυσούλα – Μαρία, Βεσάι – Μεγκιλιάνο Κωνσταντίνο, Φούντα Αθανασία,  και  Γκαήλα Θεοφανώ.

Τα επιχειρηματικά σχέδια αξιολογήθηκαν από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Περικλή Γκόγκα και τις υποψήφιες διδάκτορες του τμήματος, κα. Ευθυμία Χρυσανθίδου και κα. Μαρία Ματθαίου.






3 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την δημοσίευση που μας κάνατε, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ και εγώ είμαι από την Δράμα!

Μουρατίδης Κωνσταντίνος.

Μέντωρ είπε...

Το κείμενο διορθώθηκε και αναφέρει και εσάς ως Δραμινό. Ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ.