9 Μαρ 2015

Δήμος Δράμας: Παράδοση Κομποστοποιητών στους κληρωθέντες συμπολίτες μας

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος του έργου “POMIS” – Πιλοτική Δράση Οικιακής Κομποστοποίησης, μοιράστηκαν την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015, δωρεάν σε δημότες του Δήμου Δράμας, κατόπιν κλήρωσης, κάδοι-κομποστοποίησης, για την ανακύκλωση των οικιακών οργανικών απορριμμάτων, με στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ.


Οι κληρωθέντες συμπολίτες μας στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας εκτός των άλλων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση που έγινε από τους επιστημονικούς συνεργάτες του προγράμματος και να ενημερωθούν για τα οφέλη αλλά και τον τρόπο χρήσης των κομποστοποιητών.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των πολιτών και των υπευθύνων έτσι ώστε η χρήση των κομποστοποιητών να φέρει τα μέγιστα αποτελέσματα κατά την χρήση τους.

Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος στη σύντομη τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης στην εποχή μας.

Τόνισε πως η κομποστοποίηση είναι ένα από τα μέτρα τα οποία βοηθούν στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, αναγκαίο για το περιβάλλον αλλά και για την εξοικονόμηση υλικοτεχνικών μέσων που χρειάζονται στη διαδικασία περισυλλογής και απόθεσης των απορριμμάτων μας.

"Σήμερα διανέμουμε τους πρώτους κάδους κομποστοποίησης οικιακών οργανικών απορριμμάτων, σε συνδημότες μας αλλά και στα Δημοτικά σχολεία της πόλης μας μαζί με ειδικά βαρέλια περισυλλογής οικιακών λαδιών.

Έχουμε εξασφαλίσει για τους συνδημότες μας και άλλους κάδους που θα μοιράσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κάδους όχι μόνο για αυλές αλλά και για τα μπαλκόνια των σπιτιών μας καθώς και μεγάλους που θα τοποθετηθούν σε δημόσιους χώρους, έτσι ώστε όλοι να έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στη διαδικασία της κομποστοποίησης."


Από το Γραφείο Τύπου