9 Μαρ 2015

Δήμος Δράμας: ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Επειδή τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη κίνηση στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας για πληροφορίες που σχετίζονται με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα λόγω της καθυστέρησης της πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων από το αρμόδιο Υπουργείο.


Προς αποφυγή της απρόσκοπτης ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας, όσοι έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στο παραπάνω πρόγραμμα  μπορούν με τους προσωπικούς τους κωδικούς (username και password) να μπαίνουν στην ιστοσελίδα (www.energo-eke.gr) και να ελέγχουν την εξέλιξη της αίτησής τους. Το σύστημα τους ενημερώνει εάν είναι οριστικά δικαιούχοι με την ένδειξη «επιλεχθείσα». Σε αυτήν την περίπτωση δε χρειάζεται να προσέρχονται στην υπηρεσία.

Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην αίτηση το σύστημα σας πληροφορεί με την ένδειξη «πρόβλημα στη διασταύρωση». Τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στο γραφείο εξυπηρέτησης στο ισόγειο του παλαιού Δημαρχείου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Όσοι μη έλληνες πολίτες (Ομογενείς, Ευρωπαίοι πολίτες, Υπήκοοι Τρίτων Χωρών, Αλλοδαποί κ.λ.π) έχουν υποβάλλει αίτηση, θα πρέπει να προσέλθουν στο γραφείο 130 στο Διοικητήριο, προκειμένου να ενημερωθούν για τα επιπρόσθετα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν ανάλογα με την περίπτωση.

Σας διευκρινίζουμε επίσης ότι ο Δήμος Δράμας  δεν έχει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο πληρωμής με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει σε ποιους έχουν πιστωθεί τα χρήματα και σε ποιους όχι. Ο έλεγχος της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης των αιτούντων γίνεται από την ΗΔΙΚΑ και το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται από το Υπουργείο.   Ενώ η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας ελέγχει τις αιτήσεις όσο το δυνατό γρηγορότερα,  προκειμένου να γίνει η ένταξη των δικαιούχων στο σύστημα πληρωμών του Υπουργείου.


Από το Γραφείο Τύπου