21 Ιαν 2015

Αλλαγές στα εκλογικά τμήματα. Μάθε που ψηφίζεις!

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, ενημερώνουμε τους πολίτες του Έβρου ότι ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων του νομού έχει μειωθεί στα 328, από 360 που ήταν στις εκλογές του 2014. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αλλαγές στους εκλογικούς καταλόγους. 


Η Π.Ε. Έβρου καλεί τους πολίτες να ελέγξουν μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που ψηφίζεις», στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ypes.gr/el/Elections, το εκλογικό... τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι. Μπορούν επίσης να καλούν στο Γραφείο Εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, στον αριθμό 2551350484 ή στο 213 136 1500 (ώρες 09:00 - 17:00).


Η ψηφοφορία αρχίζει στις 7 το πρωί και λήγει στις 7 το απόγευμα.

Για να ψηφίσετε, πρέπει να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα. Σε περίπτωση που δεν την έχετε, μπορείτε να προσκομίσετε το διαβατήριο (ακόμη και αν έχει λήξει) ή την άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή.

Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Δικαιολογημένα μπορούν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους, όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό, όσοι θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη από 200 χλμ από το εκλογικό τους τμήμα, όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, καθώς και οι υπάλληλοι του δημοσίου, ΝΠΔΔ, νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας κλπ, για τους οποίους, λόγω σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών δεν θα υπάρξει δυνατότητα να απουσιάζουν από την Υπηρεσία τους, για να μεταβούν να ψηφίσουν στον τόπο τους.

Ο «σταυρός» των υποψηφίων

Κάθε εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων βουλευτών, σημειώνοντας σταυρό παραπλεύρως του ονόματός τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως εξής:

Μέχρι δύο σταυροί στις εκλογικές περιφέρειες Έβρου και Καβάλας.
Μόνο ένας σταυρός στις εκλογικές περιφέρειες Ροδόπης, Ξάνθης και Δράμας.