15 Δεκ 2014

Αγιασμός των νέων γραφείων που θα εξυπηρετούν τους πολίτες στο πλαίσιο του μέτρου για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, καλεσμένος του Δήμου Δράμας και Προσωπικά του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου επισκέφτηκε τον Δήμο μας και παρευρέθηκε στον αγιασμό του γραφείο που δημιούργησε ο Δήμος Δράμας στο ισόγειο παλιού Δημαρχείου.


Στον χώρο αυτό, εδώ και μερικές μέρες μπορούν να εξυπηρετούνται οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Τον προσκεκλημένο Υφυπουργό υποδέχτηκαν ο Εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Παύλου, ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος κ. Τερζής Ανέστης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Μωυσιάδης Αριστείδης, σύσσωμο το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας, Αιρετοί και πλήθος πολιτών.

Κατά την ξενάγηση του στον χώρο αλλά και στην σύντομη τοποθέτησή του ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Στο φάσμα της ακραίας φτώχειας που περνούν αρκετοί συμπολίτες μας έρχεται το κράτος να ανακουφίσει με το μέτρο που ξεκίνησε να εφαρμόζετε. Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι μία βοήθεια προς όλους αυτούς τους πολίτες που βιώνουν το φάσμα της ακραίας φτώχιας.

Παράλληλα με αυτό το μέτρο θα δίνετε η ευκαιρία σε αυτούς τους πολίτες να έχουν την ευκαιρία σε πρόσθετες παροχές και ευκαιρίες στην απασχόληση.

Είναι μια βοήθεια για όλους.

Ο Δήμος Δράμας είναι από τις πρώτες πόλεις που δημιούργησαν ειδικά γραφεία για αυτόν τον σκοπό.

Συγχαρητήρια στον Δήμο Δράμας και στις Υπηρεσίες του που άμεσα προχώρησαν στην δημιουργία και στελέχωση ενός τέτοιου χώρου, που πραγματικά θα βοηθήσει στην υλοποίηση του μέτρου.

Οι αιτήσεις για τον Δήμο Δράμας υπολογίζουμε πως θα φτάσουν τις 2500 ενώ μέχρι τώρα περισσότερες από 1800 έχουν ήδη κατατεθεί ηλεκτρονικά στο σύστημα προερχόμενες από τον Δήμο Δράμας.

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος θα αξιολογηθεί για την επιτυχία του και στην πορεία θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε το πρόγραμμα σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Τερζής Ανέστης και ο κ. Μωυσιάδης Αριστείδης ευχαρίστησαν τον κ. Υφυπουργό για την επίσκεψή του και την συμμετοχή του στον αγιασμό των νέων γραφείων και των διαβεβαίωσαν πως οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Δράμας είναι πανέτοιμες να δεχτούν τις αιτήσεις των συμπολιτών μας και να διεκπεραιώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα και με πλήρη εχεμύθεια τα αιτήματά τους.

Άλλωστε από την αρχή που η νέα Δημοτική Παράταξη ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου Δράμας, ως μέλημα και κατά προτεραιότητα έχει θέση ως στόχο την βοήθεια και την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.


Η εντολή του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, προς όλους τους συνεργάτες του ήταν, με υπευθυνότητα να αντιμετωπίσουν τα πάσης φύσεως προβλήματα των συμπολιτών μας, χωρίς να σκεφτούμε το πολιτικό κόστος, παρά μόνο την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων τους.