22 Δεκ 2014

Απευθείας αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με Μόσχα – Μινσκ

Τα τελευταία χρόνια η τουριστική αγορά της Καβάλας έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών από την Ρωσία, με αποτέλεσμα να αυξάνεται αργά αλλά σταθερά ο αριθμός των υπηκόων Ρωσίας που επιθυμούν να επισκεφτούν την περιοχή.


Σύμφωνα με το Kavala Portal αυτό το καλοκαίρι το ρεύμα... των επισκεπτών προς την Καβάλα από την Ρωσία, αλλά και από την γειτονική της Λευκορωσία, προβλέπεται αυξημένο, καθώς από τις 28 Μαΐου 2015 ως και τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει -για πρώτη φορά- απευθείας αεροπορική σύνδεση των πρωτευουσών των δύο χωρών (Μόσχα και Μινσκ) με το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης Καβάλας "Μέγας Αλέξανδρος".

Μιλώντας για το θέμα αυτό στο Kavala Portal και στον δημοσιογράφο Αναστάσιο Μαρκουλίδη, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Αμοιρίδης τόνισε ότι «εδώ και αρκετό καιρό έχουμε έρθει σε επαφή με τουριστικούς πράκτορες από τις χώρες αυτές για να στηρίξουμε την όλη προσπάθεια, καθώς διαπιστώσαμε πως όλο και περισσότεροι υπήκοοι των δύο χωρών ζητούν αυξημένη ξενοδοχειακή υποδομή 4 ή 5 αστέρων σε Καβάλα και Θάσο. Το αποτέλεσμα ήταν να τεθεί ο προγραμματισμός για δύο απευθείας πτήσεις charter ανά 10 ημέρες από Μόσχα για Καβάλα και μία απευθείας πτήση charter ανά 10 ημέρες από Μινσκ για Καβάλα. Ήδη, μάλιστα, κανονίζουμε υποδοχή στο πρώτο αεροπλάνο που θα προσγειωθεί στο "Μέγας Αλέξανδρος", με στόχο να προβληθεί στην Ρωσία και την Λευκορωσία το πόσο φιλόξενοι άνθρωποι είμαστε. Σε μια αρκετά δύσκολη περίοδο για την ρωσική αγορά θεωρούμε ότι αυτή η προσπάθεια είναι αρκετά σημαντική και μπορεί να αποτελέσει τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασία με στόχο την προσέλκυση όλο και περισσότερων τουριστών από αυτές τις χώρες».

Οι Καβαλιώτες, όπως φαίνεται, κινήθηκαν συντονισμένα και κατάφεραν να «κερδίσουν» την αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με την Μόσχα, αλλά και το Μινσκ, για να ενισχύσουν την τουριστική κίνηση στην περιοχή τους.




1 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

βαλτε και μια συγκοινωνια ομως με το αεροδρομιο, μονο ταξι δε φτανει θα ξεφτιλιστουμε.