17 Δεκ 2014

Αναβαθμίζεται η σιδηροδρομική γραμμή Δράμα - Παρανέστι - Σταυρούπολη από τον ΟΣΕ

Στην ανάθεση εκπόνησης μελετών παραλλαγής χάραξης της υφισταμένης γραμμής στα τμήματα Δράμας – Παρανεστίου – Σταυρούπολης προχωρά ο ΟΣΕ σύμφωνα με την απάντηση που έλαβε από τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχαήλ Παπαδόπουλο ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης.


Ο Δραμινός βουλευτής είχε καταθέσει ερώτηση για τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων με αφορμή τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα δρομολόγια τονίζοντας ότι αντί να μειώνεται ο χρόνος εκτέλεσης, αυτός βαίνει αυξανόμενος. Στην ερώτησή του έθεσε το ζήτημα της ανάγκης αναβάθμισης του υφισταμένου σιδηροδρομικού δικτύου κατά μήκος της συγκεκριμένης γραμμής και η απάντηση που έλαβε ήταν « ο ΟΣΕ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση της εν λόγω γραμμής και οι σημειούμενες βραδυπορίες, οι οποίες έχουν τεθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, έχει ήδη προβεί στην σύνταξη σχετικών μελετών για την ανάταξη των προβληματικών τμημάτων της σιδηροδρομικής γραμμής με νέα υλικά επιδομής, ενώ αναμένεται σύντομα η δημοπράτηση του όλου έργου.

Σε ό,τι δε αφορά την εν γένει αναβάθμιση του δικτύου, ο ΟΣΕ ήδη προβαίνει στην ανάθεση εκπόνησης μελετών παραλλαγής χάραξης της υφισταμένης γραμμής στα τμήματα Δράμας – Παρανεστίου – Σταυρούπολης. Με την εν λόγω αναδιάταξη της όλης γραμμής θα εκλείψουν οι βραδυπορίες, ενώ προγραμματίζεται και η κατασκευή συστημάτων ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης επί σκοπώ αύξησης της ταχύτητας και της χωρητικότητας της γραμμής και εντεύθεν της επιβατικής και εμπορικής κίνησης».


dramini.gr