12 Δεκ 2014

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στην «Ονειρούπολη» το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου

Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα των δράσεων – εκδηλώσεων στην παραμυθένια «Ονειρούπολη» Δράμας, το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, το οποίο θα κορυφωθεί με τη συναυλία του συγκροτήματος ΕMIGRΕ στις 7:30 μ.μ. στην Κεντρική σκηνή. Ειδικότερα το πρόγραμμα του Σαββάτου έχει ως εξής:


11.00-11.30: Κεντρική σκηνή.
Η Πολιτιστική Εστία Νευροκοπίου θα μας παρουσιάσει μοντέρνους και σύγχρονους χορούς.

11.30-12.00: Κεντρική σκηνή.
Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νικήσιανης «Αράπης» Καβάλας θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

12:00- 13:00: Μικρή σκηνή.
Ο Δημήτρης Φουντούλης και οι μαθητές του εκ μέρους του «Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Στρυμώνα» που εδρεύει στον Δραβίσκο Σερρών, θα σας ταξιδέψουν σε ρυθμούς Ανατολής με την δεξιοτεχνία τους στο τουμπερλέκι παίζοντας αραβικούς ρυθμούς.

12.00-13.00: Κεντρική σκηνή.
«Τα παραμύθια στις βαλίτσες». Δυο ταξιδιώτες εγκλωβίζονται στο σταθμό των τρένων . Οι βαλίτσες τους ανοίγουν και 4 παραμύθια ζωντανεύουν. Πρόκειται για αφήγηση παραμυθιών με χρήση αντικειμένων, παιχνιδιών κούκλων και πολλών εκπλήξεων. Οι αφηγητές μεταμφιέζονται και μπαίνουν στα παραμύθια, οι θεατές συμμετέχουν και όλα τελειώνουν με μια παράξενη βροχή.

13.00-13.30: Κεντρική σκηνή.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας θα μας ταξιδέψει με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

14.00-14.30 : Κεντρική σκηνή.
O Λαογραφικός Μουσικός Χορευτικός Σύλλογος Ιερισσού Χαλκιδικής «Καγκελευτός» με τα παιδικά του τμήματα μας ταξιδεύει χορευτικά στην Ήπειρο, τα Επτάνησα και τη Θράκη.

16.00-17.00: Κεντρική σκηνή.
Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Νεάπολης-Συκεών νομού Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν χορούς από την Μακεδονία, την Θράκη και την Ήπειρο.

17.30-18.30: Κεντρική σκηνή.
Ο Κωνσταντίνος Κουγιουμτζής παρουσιάζει Καραγκιόζη: «Το μαγικό δέντρο της Ονειρούπολης». …Στου μπερντέ το φωτισμένο το πανάκι είναι γνωστό πως τους αρέσει το γλεντάκι, είναι γνωστό πως τους αρέσουν τα τραγούδια, πως στην ψυχή έχουν περιβόλι με λουλούδια..Είναι γνωστό πως αγαπούν τα παραμυθία ,πώς να χορεύουν κάθε μέρα έχουν συνήθεια..Για την μεγάλη τη γιορτή λοιπόν των Χριστουγέννων μια πολιτεία έφτιαξαν γλεντιού χαράς και γέλιων..

19.00-20.00: Μικρή σκηνή.
Πρόκειται για μια τριλογία θεατρικών μονόπρακτων σε αμιγή Ποντιακή διάλεκτο που έγραψε και παρουσιάζει η δημιουργός τους Γιούλη Γεωργιάδου – Λάζιου. Διακρίνονται από καθαρά Αριστοφανικό χιούμορ και το έντονο αυτοσαρκαστικό ύφος τους τα έργα:

Η Κεμεντζεντζού (Η λυράρισα)
Εμορφέσσα και Πασεμέντζα (όμορφη και παχουλή)
Ες κ’ έρθεν η Σύνταξι’μ (Ήρθε η σύνταξή μου)

19.30 Κεντρική σκηνή.
Το αγαπημένο μας συγκρότημα ΕMIGRΕ έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση στην Κεντρική σκηνή της «Ονειρούπολης», για να μας ταξιδέψει με τα δικά του τραγούδια, πολλές pop - rock ελληνικές και ξένες επιτυχίες, ενορχηστρωμένες με έναν ξεχωριστό τρόπο.