30 Νοε 2014

Project Δράμα 2020: Κλήρωση Ονειρούπολης - Νομιμότητα: σταθερός παράγοντας διαφάνειας και ανάπτυξης

Σε μια χώρα που η νομιμότητα καταλύεται κατά το δοκούν, με κυριότερη αφορμή τη διαφύλαξη των πελατειακών σχέσεων, που εξασφαλίζει τελικά την ψηφοθηρία, η λειτουργία βάσει νομοθετικού πλαισίου έφτασε να είναι κατάκτηση.


Ωστόσο, η νομιμότητα είναι δικλείδα διαφάνειας και μαζί αυτά τα δύο, τήρηση δηλαδή της νομιμότητας και διαφάνεια, καταλήγουν τελικά να αποτελούν τους σταθερότερους παράγοντες ανάπτυξης για ένα κράτος, αλλά και για έναν τόπο.

Παλεύουμε καθημερινά, ώστε η παρουσία του Project Δράμα 2020 στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και οι προτάσεις που κάνουμε σε κάθε διαπαραταξιακή επιτροπή, που συμμετέχουμε, να γίνονται γνωστές στους συνδημότες μας και να διασφαλίζουν τη νομιμότητα και, συνεπώς, τη διαφάνεια.

Ως εκ τούτου, χαιρόμαστε που η διαπαραταξιακή επιτροπή της Ονειρούπολης αποφάσισε για πρώτη φορά στα χρονικά, έπειτα από δική μας παρέμβαση, το αυτονόητο: την ανοιχτή και δημόσια κλήρωση για την ανάδειξη των δικαιούχων των εμπορικών σπιτιών της Ονειρούπολης από το Δημοτικό Συμβούλιο. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίσαμε ουσιαστικά τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των αιτούντων, κυρίως και πρωτίστως όμως ΟΛΩΝ των Δραμινών.

Όσοι εξέφρασαν φόβους ότι μια τέτοια απόφαση θα «κόψει» σπιτάκια από Δραμινούς, τι έχουν να πούνε τώρα που και η νομιμότητα ακολουθήθηκε, χωρίς κανείς να μπορεί να πει οτιδήποτε και ο αριθμός των μη Δραμινών, που πήραν σπιτάκι στην Ονειρούπολη, ήταν ο ίδιος με πέρυσι; Αναρωτιόμαστε ωστόσο, πώς ξαφνικά θα αυξανόταν οι πιθανότητες, ειδικότερα των Δραμινών, αν τελικά η κλήρωση γινόταν στη Διαπαραταξιακή και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο; Είναι από τους μαθηματικούς γρίφους, που μόνο οι παρατάξεις, που συμμετείχαν και τις προηγούμενες χρονιές στη Διαπαραταξιακή επιτροπή γνωρίζουν την απάντηση.

Εμείς από την πλευρά μας, εξακολουθούμε να κάνουμε τη δουλειά που πρέπει να κάνει η αντιπολίτευση και ελέγχουμε κάθε κίνηση της δημοτικής αρχής, διασφαλίζοντας ότι τα χρήματα των Δραμινών δεν κατασπαταλούνται. Ζητήσαμε την σε πραγματικό χρόνο παρακολούθηση εκτέλεσης του προϋπολογισμού και θα δημοσιοποιούμε κάθε τι αφορά δημόσιο χρήμα.

Καταθέσαμε προτάσεις για τη μείωση των δαπανών του δήμου για την Ονειρούπολη, μέσω της αύξησης των εσόδων και των χορηγιών και της καλύτερης αξιοποίησης των χρημάτων αυτών. Με την μείωση των δαπανών θα μπορούν να ωφεληθούν ουσιαστικά όλοι οι δημότες! Ελπίζουμε οι προτάσεις μας για καλύτερο μάνατζμεντ της διοργάνωσης Ονειρούπολης, αλλά και κάθε διοργάνωσης που γίνεται με λεφτά των Δραμινών, να τύχουν αξιοποίησης.

facebook:       www.facebook.com/project.drama2020
web:               http://projectdrama2020.blogspot.gr/ 
e-mail:            project.drama2020@gmail.com

Ομάδα Τύπου Project Δράμα 2020