1 Δεκ 2014

920 κάδοι ανακύκλωσης στο Δήμο Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας παρέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα 920 ολοκαίνουριους κάδους για την ανακύκλωση μπλέ χρώματος. Προέρχονται από τη ΔΙΑΑΜΑΘ που θα παραχωρήσει στο Δήμο Καβάλας άμεσα και τέσσερα απορριμματοφόρα εντελώς καινούρια.


Οι κάδοι μεταφέρθηκαν στο χώρο των αποθηκών του Δήμου, στο στρατόπεδο Κωτσάλου. Επειδή όμως είναι πάρα πολλοί και έχουν όγκο, έκλεισαν τις αποθήκες – δεν έχουνε μπει ακόμα σε αυτές – καθώς απλώθηκαν ακόμα και προς την πλευρά του κοινωνικού παντοπωλείου.

Θα χρησιμοποιηθούν αφού πρώτα προετοιμασθεί το έδαφος. Χρειάζεται κατ΄ αρχήν να συγκροτηθεί σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο, της ΔΙΑΑΜΑΘ στις 19 Δεκεμβρίου, να τεθεί σε εφαρμογή πιθανώς η νέα νομοθεσία από το υπουργείο περιβάλλοντος. Ο Δήμος Καβάλας πρέπει να κάνει τις δικές του προετοιμασίες, για τη χωροθέτησή τους και όπου χρειάζεται να προηγηθούν τεχνικές εργασίες, για την τοποθέτησή τους.

Όπως είπε στην εφημερίδα μας η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασά, δεν θ΄ αποσυρθούν οι υφιστάμενοι μπλε κάδοι, παρά μόνο αυτοί οι καινούριοι θα προστεθούν σε αυτούς που ήδη υπάρχουν. Εκτός αν κάποιος από τους υφιστάμενους μπλε κάδους πρέπει να αντικατασταθεί λόγω φθοράς.

Η κα Κορίνα Χιώτη Πρασά, είπε επίσης ότι οι μπλε κάδοι θα χρησιμοποιηθούν και για να διευρυνθεί η ιδέα της ανακύκλωσης, για την οποία  άλλωστε έφτασαν στο Δήμο Καβάλας.