16 Σεπ 2014

Δήμος Δράμας: «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»

Ο Δήμος Δράμας, για πρώτη φορά, συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» που διεξάγεται ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου.


Από το 2002 η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2014, έχει επιλεγεί ως κυρίαρχο σύνθημα «οι δρόμοι μας, η επιλογή μας» (our streets, our choice) εστιάζοντας στη διασύνδεση της αστικής μετακίνησης και της ποιότητας ζωής καθώς και στο πως μπορούμε να διευκολύνουμε την συνύπαρξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη της Δράμας,  πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

-Συνεχής προβολή των Επίσημων Ελληνικών σποτ του ΥΠΕΚΑ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, στο 20ο Διεθνές  Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.

-Έκθεση Φωτογραφίας και προβολή φωτογραφικού υλικού στο Ισόγειο του Δημαρχείου , ώρες λειτουργίας καθημερινά 10:00-13:00.

-Διαγωνισμός ζωγραφικής στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Δράμας, Παρασκευή 19/09/2014 ώρα έναρξης 18:00.

-Χορευτική παράσταση στην περιοχή της Ανάπλασης, Σάββατο 20/09/2014, ώρα έναρξης 19:00

-Συναυλία νεανικού συγκροτήματος στην περιοχή της Ανάπλασης, Σάββατο 20/09/2014, ώρα έναρξης 20:00

-Ποδηλατοδρομία, Κυριακή 21/09/2014, ώρα εκκίνησης 11:00.

-Διοργάνωση ημέρας χωρίς αυτοκίνητο τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου

Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία του Δήμου Δράμας με τοπικούς φορείς, ομάδες εθελοντών, πολίτες και το ΥΠΕΚΑ τον εθνικό συντονιστή για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ο ρόλος του οποίου είναι καταλυτικός, συντονίζοντας και διαχέοντας την πληροφορία στους Δήμους της χώρας, καθώς και συνεισφέροντας στο σχεδιασμό διαφόρων δράσεων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.


Από το Γραφείο Τύπου