28 Αυγ 2014

Ίδρυση θεραπευτικής μονάδας φαρμακευτικής αντιμετώπισης εξαρτήσεων του OKANA στην Δράμα

Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΡΑΣΗ» την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο ζήτημα λειτουργίας της ίδρυσης Θεραπευτικής Μονάδας Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων του ΟΚΑΝΑ στην Δράμα.


Ένα ζήτημα για το οποίο το Κέντρο Πρόληψης «ΔΡΑΣΗ» έχει αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες με κυριότερη αυτήν της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών  την 26η Ιουνίου 2014 όπου διατρανώθηκε ως μήνυμα των εκδηλώσεων η άμεση λειτουργία της παραπάνω μονάδας.

Οι εξελίξεις με βάση την απάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Βορίδη σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Δράμας κ. Καραγιαννίδη δυστυχώς είναι απογοητευτικές. Η επίκληση δημοσιονομικών δυσκολιών καθώς επίσης η απλή περιγραφή  και διαπίστωση του προβλήματος  που αφορά στην Δράμα δεν αποτελούν απαντήσεις οι οποίες ικανοποιούν το αίτημα του συνόλου της θεσμικής κοινωνίας του τόπου μας για την ολοκλήρωση ενός πλέγματος προστασίας από τις εξαρτήσεις και ιδιαίτερα τα σκληρά ναρκωτικά.

Στην συνέντευξη τύπου επίσης επισημάνθηκε ότι 100 και πλεόν Δραμινές οικογένειες στέλνουν μέλη τους στα αντίστοιχα Κέντρα Θεσσαλονίκης και Καβάλας για θεραπεία ενώ στην Δράμα υπάρχουν υποδομές από τον Αύγουστο του 2012 στον περιβάλλοντα χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας για την λειτουργία μονάδας 100-120 ατόμων. Το πρόβλημα έγκειται δυστυχώς στην διάθεση 150000 ευρώ από το Υπουργείο Υγείας για τα λειτουργικά έξοδα ή 1,50 ευρώ ανά κάτοικο Δράμας.


Δράμα, 28/08/2014                                                                                

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.


 ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ