28 Αυγ 2014

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις - Εκτίναξη στις περιζήτητες σχολές

Μεγάλη άνοδος καταγράφεται στις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Πως εξηγείται η εκτίναξη των βάσεων. Αναλυτικά οι βάσεις για όλες τις σχολές.



Εκτίναξη των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καταγράφεται φέτος, αποτέλεσμα κυρίως των ευκολότερων θεμάτων στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι βάσεις ανακοινώθηκαν το πρωί στο υπυοργείο Παιδείας, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα με τη χρήση του κωδικού τους: results.it.minedu.gov.gr.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδεία, Θανάση Κυριαζή, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων για φέτος είναι μειωμένος από τον περασμένο χρόνο. Οι αιτήσεις των απόφοιτων που υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο είναι 99.958.

Οι επιτυχόντες συνολικά είναι 72.763 και  στα ΑΕΙ ανέρχονται σε 47. 053, στα ΤΕΙ σε 23.797 και στις στρατιωτικές σχολές σε 1.913.

Το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων από τα γενικά Λύκεια έφτασε στο 81%.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ













Μεγάλη αύξηση καταγράφεται στις περιφερειακές σχολές λόγω της διεύρυνσης του ορίου των μεταγραφών.

Όπως εξήγησε στον ant1news.gr ο Γιάννης Βαφειαδάκης πρόεδρος Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας, οι βάσεις κινήθηκαν έντονα ανοδικά αποτέλεσμα των ευκολότερων θεμάτων.

Η άνοδος ήταν μεγαλύτερη στα περιφερειακά τμήματα από τα αντίστοιχα του κέντρου, λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού δικαιούχων μεταγραφών που είχαμε φέτος.

Πολύ μεγάλη άνοδο είχαμε στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές γιατί ο αριθμός των εισακτέων ήταν μειωμένος σε σχέση με προηγούμενα χρόνια και γιατί οι σχολές αυτές δίνουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Δείτε την αύξηση των μορίων εισαγωγής από πέρυσι:

Νομικές σχολές

Αθήνας +143 μόρια
Θεσσαλονίκης +215 μόρια
Κομοτηνής + 389 μόρια

Μηχανολόγων Μηχανικών

Αθήνας +968 μόρια
Θεσσαλίας +7,3%
Κοζάνης +13,1


Ιατρικές σχολές

Αθήνας + 317 μόρια
Θεσσαλονίκης +442 μόρια
Πάτρας +512 μόρια
Ηρακλείου +589 μόρια
Λάρισας + 583 μόρια
Ιωαννίνων + 605 μόρια
Αλεξανδρούπολης +