20 Ιουν 2014

Το ΠΑΜΕ Δράμας τάσσεται κατά της έξωσης του ΚΙΦΑ από το χώρο του Εργατικού Κέντρου

Το ΠΑΜΕ Δράμας τάσσεται κατά της έξωσης του ΚΙΦΑ από το χώρο του Εργατικού Κέντρου, στον οποίο στεγάζεται από τη στιγμή της ίδρυσης του. Θεωρούμε ότι το ΚΙΦΑ γίνεται θύμα στα πλαίσια της αντιπαράθεσης του προέδρου του...


...Εργατικού Κέντρου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς κρίνουμε ως απαράδεκτη την απόφαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου της πόλης μας.

Η έξωση θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη του ΚΙΦΑ και της όποιας βοήθειας προσφέρει σε έναν αριθμό ανασφάλιστων και απόρων ανθρώπων. Ακόμη χειρότερα, γίνεται στα πλαίσια της ενδοπαραταξιακής σύγκρουσης  του επικεφαλής της παράταξης «Συνδικαλιστική Ενότητα» και προέδρου του Εργατικού Κέντρου κ. Σαβρίδη και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που στοιχήθηκαν πίσω του στις εκλογές  για το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, τον περασμένο Απρίλιο, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της προηγούμενης Διοίκησης.

Την ίδια στιγμή που το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις, δεν συζητά για την εισαγωγή των ατομικών συμβάσεων στα καταστήματα Γουντσίδη, δεν συζητά για την απλήρωτη εργασία σε κλινικές της πόλης μας, αλλά και γενικότερα για φλέγοντα ζητήματα της εργατικής τάξης.

Το ΚΙΦΑ, βέβαια δεν αποτελεί λύση για τα προβλήματα των εργαζομένων. Αντίθετα λειτουργεί πολλές φορές αποπροσανατολιστικά, συνεργαζόμενο και  με αυτούς που του κάνουν, τώρα,  έξωση. Δεν συγκρούεται με όλους αυτούς που έχουν δημιουργήσει (ακολουθώντας τις κεντρικές πολιτικές) στον τόπο μας τα προβλήματα που λέει ότι θέλει το ίδιο να λύσει, παρά πολλές φορές τους καθαγιάζει με κοινές εκδηλώσεις. Αποκόπτει έτσι την αλληλεγγύη από τη συνειδητοποίηση της αιτίας, λόγω της οποίας υπάρχει η ανάγκη γι’’ αυτή την αλληλεγγύη.  Τη μετατρέπει με τον τρόπο αυτό σε φιλανθρωπία, σε αστική και μικροαστική ευαισθησία.

Τα παραπάνω όμως, δεν δικαιολογούν τη θυματοποίση του στα πλαίσια μιας αντιπαράθεσης που έχει στο επίκεντρό της τον αριθμό των θέσεων στο Δ.Σ. των μεν και των δε, τις όποιες διαμάχες τους, που καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα των εργαζομένων, των άλλων λαϊκών στρωμάτων. 

Το ΠΑΜΕ Δράμας καλεί , συνολικά, τους εργαζόμενους της πόλης μας (αλλά και τους ανθρώπους του ΚΙΦΑ) να βγάλουν συμπεράσματα, τόσο για το πατρονάρισμα του Εργατικού Κέντρου από το νυν πρόεδρο, αλλά και για τον καιροσκοπισμό των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι ίδιοι που θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξη των θεσμών, των οποίων στήριξαν τη δημιουργία, προκειμένου να παριστήσουν τους κοινωνικά ευαίσθητους. Να γυρίσουν την πλάτη στις δυνάμεις αυτές, να σταθούν στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για τη διεκδίκηση μισθών και δικαιωμάτων στα πλαίσια των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, για πραγματικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους.



ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ | ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΡΑΜΑΣ | ΤΗΛ: 6970834017