12 Μαΐ 2014

Ολοκληρώνεται το έργο σύνδεσης των κοινοτήτων με το βιολογικό καθαρισμό - Παρουσίαση πορείας έργων ύδρευσης - αποχέτευσης

Ένα από τα σημαντικότερα έργα που γίνονται αυτήν τη στιγμή στο δήμο της Δράμας και εκτελείται από τη ΔΕΥΑΔ, είναι η σύνδεση όλων των κοινοτήτων του δήμου, με το βιολογικό καθαρισμό. Αυτήν τη στιγμή, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η κατασκευή των δικτύων και μένει να ολοκληρωθούν τα αντλιοστάσια, τα οποία...


...θα μεταφέρουν τα λύματα στο βιολογικό καθαρισμό της Δράμας.

Ο σημερινός και αυριανός δήμαρχος Δράμας, Κυριάκος Χαρακίδης, επιθεώρησε το πρωί της Δευτέρας τις εργασίες εκτέλεσης των έργων σύνδεσης με τον βιολογικό σταθμό, καθώς και των  παράπλευρων έργων που γίνονται στο Μυλοπόταμο, το Νικοτσάρα, τον Καλό Αγρό, τα Κουδούνια, τη Νέα Σεβάστεια και το Προάστιο . Τα λύματα των συγκεκριμένων περιοχών καταλήγουν στο ποτάμι της Αγίας Βαρβάρας και του Μυλοποτάμου. Έτσι θα δοθεί τέλος στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, που υποβαθμίζει εδώ και χρόνια την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Σημειώνεται ότι το δίκτυο αποχέτευσης που κατασκευάζεται είναι περίπου 20  χιλιόμετρα, ωστόσο δεν επιβαρύνει οικονομικά τους δημότες της Δράμας, καθώς η δημοτική αρχή έχει πετύχει την ένταξή του στο ΕΣΠΑ και άρα και  την καθολική χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος  Χαρακίδης, επισκέφτηκε και την περιοχή της Νέας Κρώμνης, εκεί όπου εκτελείται ένα ακόμη σημαντικό έργο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Πρόκειται για το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων της «Ζώνης 1» της Δράμας. Ήδη έχουν κατασκευαστεί 20χλμ δικτύου, που αφορούν κεντρικούς αγωγούς μεταφοράς νερού, από τα συνολικά 96χλμ που προβλέπονται. Μετά την εγκατάσταση των μεγάλων τροφοδοτικών αγωγών, στην αμέσως επόμενη φάση θα τοποθετηθούν οι δευτερεύοντες και τριτεύοντες αγωγοί.

Στο μεταξύ, είναι έτοιμες και θα κατατεθούν στο επόμενο ΕΣΠΑ οι μελέτες της «Ζώνης 2» και «Ζώνης 3», με σκοπό να αντικατασταθεί στο σύνολό του το δίκτυο των αμιαντοσωλήνων της πόλης της Δράμας.




Γραφείο Τύπου
Τηλ.  2521055887
Φαξ: 2521048188
e-mail: info@poli-zoi.gr
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.poli-zoi.gr

Διεύθυνση: Π. Κάβδα 4