12 Μαΐ 2014

Περιοδεία Κυριάκου Χαρακίδη σε κοινότητες και οικισμούς της Δράμας – Ομιλία σε Νικοτσάρα και Καλό Αγρό

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε κοινότητες και οικισμούς του δήμου Δράμας, ο σημερινός και αυριανός δήμαρχος, Κυριάκος Χαρακίδης, επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής διαδοχικά το Μακρυπλάι, τους Ταξιάρχες, το Λιβαδερό, τη Σκαλωτή και το Σιδηρόνερο.


Ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη + Ζωή», συναντήθηκε με τους κατοίκους των περιοχών αυτών και συνομίλησε μαζί τους. Ακόμη, έκανε τον απολογισμό του έργου της παράταξης για την 3ετία που πέρασε και παρουσίασε το πρόγραμμα της επόμενης θητείας.

Συγκεκριμένα για το Μακρυπλάι, αναφέρθηκε στη νέα δεξαμενή υδροδότησης που κατασκευάστηκε στο ύψωμα «Καρυδιά – ΟΤΕ», καθώς και στην επέκταση του δικτύου ύδρευσης κατά 500 μ. Στους Ταξιάρχες μίλησε μεταξύ άλλων για την απαλλαγή των κατοίκων από πληρωμή δημοτικών τελών, ενώ στην επίσκεψή του στο Λιβαδερό, τόνισε ότι οι κάτοικοι της περιοχής απολαμβάνουν πλέον τα οφέλη του δικτύου ύδρευσης που αντικαταστάθηκε, καθώς και του δικτύου αποχέτευσης, αφού κατασκευάστηκε δεξαμενή λυμάτων.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Κυριάκος Χαρακίδης, επισκέφτηκε το Νικοτσάρα. Σε ομιλία του στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του χωριού, αναφέρθηκε στα έργα που πραγματοποίησε η παρούσα διοίκηση του δήμου Δράμας στην περιοχή. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο νέο δίκτυο ύδρευσης, την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων και την κατασκευή 12 φρεατίων όμβριων υδάτων. Εξίσου σημαντικά όμως, ήταν και τα έργα οδοποιίας που πραγματοποιήθηκαν εντός του οικισμού, τα νέα κράσπεδα και πεζοδρόμια, αλλά και οι αμμοχαλικοστρώσεις αγροτικών δρόμων. Στο Νικοτσάρα επίσης, λειτούργησε το ΚΑΠΗ, ανακατασκευάστηκε το γήπεδο μπάσκετ και κατασκευάστηκε γήπεδο βόλεϊ στο δημοτικό σχολείο.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη + Ζωή», πραγματοποίησε επίσκεψη στον Καλό Αγρό. Συζητώντας με τους κατοίκους, μίλησε αναλυτικά για το έργο της παράταξης στη συγκεκριμένη κοινότητα. Οι παρεμβάσεις στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, η ανακατασκευή του υδατόπυργου και της σκεπής του γυμναστηρίου, ήταν μερικά από τα βασικά σημεία της ομιλίας του. Συνεχίζοντας μίλησε για την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης, αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών με ιατρό και συνταγογραφήσεις 3 φορές την εβδομάδα, καθώς και για τα προγράμματα γυμναστικής και υπολογιστών τα οποία έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν οι συνδημότες μας της τρίτης ηλικίας.

Πλούσιο με παρεμβάσεις στην κοινότητα του Καλού Αγρού, είναι το πρόγραμμα της παράταξης «Πόλη + Ζωή» και για την επόμενη 5ετία. Πρώτη προτεραιότητα το σχολείο, όπου πρόκειται να διαμορφωθεί ο προαύλιος χώρος, να συντηρηθεί η περίφραξη και η κεραμοσκεπή του παλιού κτηρίου, αλλά ο υλικοτεχνικός του εξοπλισμός. Θα δημιουργηθεί επίσης παράρτημα ΚΑΠΗ, ενώ θα βελτιωθεί η λειτουργία του ιατρείου. Στον προγραμματισμό της παράταξης βρίσκεται επίσης η ενίσχυση του αθλητικού συλλόγου «Ελπίς», του Απόλλωνα, αλλά και της φιλαρμονικής.


Γραφείο Τύπου
Τηλ.  2521055887
Φαξ: 2521048188
e-mail: info@poli-zoi.gr
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.poli-zoi.gr

Διεύθυνση: Π. Κάβδα 4