13 Μαΐ 2014

170 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών μηνιαίως – Πολλαπλά τα οφέλη της ανακύκλωσης

Τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού (ΚΔΑΥ), επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ο δήμαρχός μας, Κυριάκος Χαρακίδης. Ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη + Ζωή», ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΥ, παρακολούθησε τη διαδικασία μεταφόρτωσης των ανακυκλώσιμων υλικών, τη διαλογή και δεματοποίηση τους.


Συνομίλησε με το προσωπικό και τους υπευθύνους και εισέπραξε την αισιοδοξία τους για τον όγκο των ανακυκλώσιμων υλικών που καταφθάνουν καθημερινά στο κέντρο διαλογής, κάτι για το οποίο ευχαριστούν τους Δραμινούς πολίτες. Παράλληλα όμως, τους απευθύνουν έκκληση να μην πετούν μη ανακυκλώσιμα υλικά στους μπλε κάδους, διότι το πρόβλημα που δημιουργείται στη διαλογή είναι μεγάλο και πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα να αχρηστεύονται και μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών. 

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόζεται πιλοτικά το πρόγραμμα «διαλογή στην πηγή». Ήδη έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι σε πολλά σημεία της πόλης, οι οποίοι δέχονται ξεχωριστά ο καθένας το γυαλί, το αλουμίνιο ή το πλαστικό.

Η ανακύκλωση ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, με την τοποθέτηση αρχικά 700 μπλε κάδων στην πόλη της Δράμας. Από τους περίπου 105 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών που συγκεντρώνονταν μηνιαίως τον πρώτο καιρό εφαρμογής της, σήμερα ο όγκος αυτός ξεπερνά τους 170 τόνους μηνιαίως.

Σύντομα το ΚΔΑΥ του δήμου Δράμας θα εξυπηρετήσει τους δήμους Ελευθερούπολης και Καβάλας και υπάρχει επίσης αίτημα από το δήμο Νέστου.

Με αυτήν την αφορμή, ο Κυριάκος Χαρακίδης επεσήμανε τα πολλαπλά οφέλη της ανακύκλωσης, πέρα από τα προφανή που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στον περιορισμό της ρύπανσής του. Δημιουργούνται λοιπόν νέες θέσεις εργασίας, γίνεται εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας, μειώνονται οι δαπάνες του δήμου, ενώ προσφέρει και στον πολιτισμό, καθώς συμβάλλει στη δημιουργία μιας έμπρακτης περιβαλλοντικής συνείδησης.


Γραφείο Τύπου
Τηλ.  2521055887
Φαξ: 2521048188
e-mail: info@poli-zoi.gr
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.poli-zoi.gr

Διεύθυνση: Π. Κάβδα 4