7 Απρ 2014

Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος με το Project Δράμα 2020

του Πολύκλειτου (Κλήμη) Κεραμιτσόπουλου 
Πολλές είναι οι φορές που έχουμε ακούσει φράσεις του τύπου «ο Δήμος τι κάνει;»
«ο Δήμος πού είναι σε όλο αυτό;»
«Α, διορθώνουν τους δρόμους, πώς φαίνεται ότι πλησιάζουν εκλογές, ε;»
«Τι, έγινε κιόλας το Φεστιβάλ; Χαμπάρι δεν πήρα…»
«Πρέπει να οργανωθούμε, αλλά ποιος να κάνει την αρχή..»


«Αν ήμουν Δήμαρχος…»


Λοιπόν, προσωπικά βαρέθηκα να τα ακούω αυτά, και δεν μπορώ άλλο να ζω σε μια πόλη που μοιάζει ξεχασμένη, που οι νέοι της τη σνομπάρουν και με τη μεγαλύτερη άνεση σου λένε ότι στη Δράμα δεν έχει κάτι να κάνεις, και χλευάζουν με ακόμα μεγαλύτερη άνεση τις τοπικές αρχές. Που περπατάω και σκέφτομαι, «μα καλά, οι τοπικοί άρχοντες δε ζουν σε αυτήν την πόλη, δεν περνούν από εδώ ποτέ τους;».

Δεν μπορώ να ζω σε μια πόλη που ο εκσυγχρονισμός της αρκείται σε «βελτίωση» πεζοδρομίων, ανέγερση αγαλμάτων και εγκαίνια κάδων απορριμμάτων, και τα περισσότερα από αυτά να γίνονται λίγο πριν την προεκλογική περίοδο.

Είναι σαφές ότι η διεκδίκηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται με ψηφοθηρικούς τρόπους, και είναι σαφέστερο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αναχθεί από ζήτημα πολιτικής διαχείρισης σε κομματική υπόθεση.

Βαρέθηκα λοιπόν να είμαι και εγώ ανάμεσα στους γκρινιάρηδες δημότες, και κάνω κάτι για να αλλάξει το τοπίο. Μακριά από κόμματα και προσωπικά συμφέροντα, το Project Δράμα 2020 αποτελεί για μένα μια πλατφόρμα εφόρμησης στα κοινά του τόπου μου. Μια δημοτική παράταξη μη-προσωποκεντρική όπου ο επικεφαλής εκλέχθηκε και που οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά με δημοκρατικές διαδικασίες και συζήτηση. 

Θέλω και εγώ να πάρω μέρος στην αλλαγή που θέλω να δω στον τόπο μου.  Θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν και να μη σκέφτονται ότι η προηγούμενη γενιά ήταν κοντόφθαλμη.

Για να μπορέσω λοιπόν και εγώ ως δημότης Δράμας να συμμετάσχω σε έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την πόλη μου, κατεβαίνω υποψήφιος με το Project Δράμα 2020.

Με πιο απλά λόγια, αποφάσισα να σηκωθώ από τον καναπέ και τη βολή μου και να συμμετάσχω. Τόλμησέ το και εσύ, το Project Δράμα 2020 δεν είναι κονκλάβιο κεκλεισμένων των θυρών. Είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα.


ΚΕΡΑΜΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ (ΚΛΗΜΗΣ)
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

• BA Ευρωπαϊκές Σπουδές (Κατεύθυνση Ευρωπαϊκή Ένωση) & Γαλλικά - Keele University, Ην. Βασίλειο / Université de Nantes, Γαλλία, 1996 – 2001
• ΜΑ Ευρωπαϊκές Σπουδές, Universiteit van Amsterdam, Ολλανδία, 2002
Τίτλος Διπλωματικής Εργασίας:
"A Politically Strong European Union:
More Balance of Powers in Global Governance?"

• Ιδιοκτήτης Κέντρου Ξένων Γλωσσών & Καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας
• Παντρεμένος, με μία κορούλα

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Μεγάλωσε και έζησε στη Δράμα μέχρι τα 18 του που αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας το 1996 και έφυγε για σπουδές στο εξωτερικό. Έχει δουλέψει στην Ολυμπιάδα στην Αθήνα το 2004 ως συντονιστής-γραμματέας της εγκατάστασης Μπιτς Βόλεϊμπολ, και έπειτα ως ηχολήπτης στη μουσική σκηνή «Αλάβαστρον» στην Αθήνα. Έπειτα πάλεψε για ένα διάστημα με την ανέχεια και την ανεργία.

Το 2005 επέστρεψε στη Δράμα όπου πλέον ζει μόνιμα και εργάζεται ως καθηγητής Αγγλικών και πιο πρόσφατα Ιδιοκτήτης του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Αφοι Κεραμιτσόπουλου Ο.Ε. Τελεί επίσης Γραμματέας στο ΔΣ του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική και το θέατρο. Τον Αύγουστο του 2013 έκοψε το κάπνισμα.

Η συμμετοχή του στο Project Δράμα 2020 αποτελεί την πρώτη του ενεργή συμμετοχή στα κοινά της πόλης  και την πρώτη του επαφή με την ενεργή πολιτική γενικότερα.