22 Απρ 2014

Σε ένα πραγματικό κόσμημα για το χώρο του πνεύματος και του πολιτισμού εξελίσσεται το παλιό Δημαρχείο της Δράμας

Σε ένα νέο πραγματικό κόσμημα για το χώρο του πολιτισμού μετατρέπεται το παλιό Δημαρχείο της πόλης μας  στην πλατεία Ελευθερίας, το οποίο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης. Οι εσωτερικές εργασίες βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο για την μετατροπή του κτιρίου  σε νέο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο.


Παράλληλα  άρχισαν να γίνονται παρεμβάσεις και στην εξωτερική όψη του κτιρίου το οποίο αναμένεται να έχει παραδοθεί ολοκληρωμένο μέχρι το Φθινόπωρο του 2014. Το νέο κτίριο ανακατασκευάζεται εξ ολοκλήρου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και θα αποτελέσει μία πραγματική στέγη πνεύματος και πολιτισμού για την πόλη μας. Μέσα στο νέο Πνευματικό Πολιτιστικό κέντρο θα δημιουργηθούν θεατρικά και εικαστικά εργαστήρια ενώ θα υπάρχει χώρος εκδηλώσεων που θα διατεθεί στους συμπολίτες μας, τους συλλόγους και τους δημιουργούς.

Στο ίδιο κτίριο θα στεγαστεί η δραστηριότητα λαογραφικής και ιστορικής  έρευνας της περιοχής μας όπως και το ίδρυμα Μακεδονικού Βραβείου. Παράλληλα θα στεγαστεί η ομάδα εργασίας για την προετοιμασία και τη διοργάνωση της Ονειρούπολης όπως και άλλων πολιτιστικών δρώμενων του Δήμου της Δράμας. Ο νέος αυτός χώρος θα αποτελέσει την ιδανικότερη στέγη για όσους θέλουν να εκφράσουν τις εικαστικές τους προτάσεις είτε αυτόνομα είτε μέσω των εργαστηρίων και των ομάδων εργασίας που θα λειτουργήσουν.
   
Σε δήλωσή του για το νέο στολίδι της πόλης μας στον χώρο του πολιτισμού ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης τόνισε μεταξύ άλλων  «Είναι κάτι που έλειπε από την πόλη μας. Ο αρχικός προγραμματισμός μας προέβλεπε την στέγαση ορισμένων πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Καπναποθήκη της οδού Περδίκα όπου όμως οι ρυθμοί αναπαλαίωσης  είναι πολύ πιο αργοί.


Η φιλοξενία τους στο νέο Πολιτιστικό Κέντρο δίνει άμεση διέξοδο σε προβλήματα στέγασης αρκετών πολιτιστικών και πνευματικών δραστηριοτήτων. Σύντομα θα παραδώσουμε στους συνδημότες και αυτό το σημαντικό έργο που θα  δώσει περαιτέρω ώθηση στο πνευματικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας…»