14 Απρ 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ: Αστικά Απορρίμματα

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερο τις σύγχρονες κοινωνίες. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη  έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία της διαχείρισης των απορριμμάτων, από τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. σε συνεργασία με την Περιφέρεια.


Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δράμας της παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία  για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη», κ. Μελέτης Μαυρίδης συμμετείχε, την Δευτέρα 14 Απριλίου 2014, στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Δράμας με θέμα «Διαχείριση Αστικών Απορριμμάτων». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων» που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία- Θράκη 2007-2013», Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΤΠΑ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μαυρίδης επεσήμανε την ανάγκη ευαισθητοποίησης  φορέων και πολιτών στο θέμα, γεγονός που μπορεί να επιτευχθεί με συνεχή εκπαίδευση και σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

«Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι μεγάλο κεφάλαιο τόσο για τους Δήμους και την Περιφέρεια όσο και για την καθημερινότητα του πολίτη. Μια ιστορία που ξεκίνησε εδώ και 10-15 χρόνια και εκτιμώ πλέον ότι σε είμαστε σε μια καλή φάση μέσω του Δήμου Δράμας, καθώς ο Δήμαρχος κ. Χαρακίδης είναι και Πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ Α.Α.Ε.. Τόσο ως Δήμαρχος Νευροκοπίου όσο και ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με την «Κοινωνική


Συμμαχία» θα ευαισθητοποιήσουμε με κάθε τρόπο και θα προβάλλουμε το πως ο κάθε πολίτης να ενδιαφερθεί για αυτό».

Επιπλέον, η Περιφερειακή Αρχή με επικεφαλής τον κ. Άρη Γιαννακίδη, στην τρέχουσα θητεία της, απέδειξε την ουσιαστική της αρωγή για το πολύ σημαντικό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, συνεργαζόμενη άριστα τόσο συνολικά με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. όσο και με όλους τους Δήμους της Περιφέρειας.


Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

Το παρόν αποτελεί δελτίο τύπου για την προεκλογική κίνηση του υποψηφίου και δεν αποτελεί εντολή δημοσίευσης στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Περιφέρειας.