10 Απρ 2014

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας επ' αμοιβή για 12.000 δικαιούχους

Οι δικαιούχοι θα φτάσουν στους 12.000. Το πρόγραμμα θα τρέξει μέσα στο 2014. Η απόφαση υπεγράφη ήδη από τους εμπλεκόμενους υπουργούς και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Το κείμενο, το οποίο μπορείτε να δείτε ολόκληρο, προβλέπει αμοιβή γι’ αυτούς που θα συμμετέχουν. 


Πόσες ώρες θα καταρτίζονται; Έξι ημερησίως.

Το νέο πρόγραμμα ενέκριναν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Χρ Σταϊκούρας καιοι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ. 

Αφορά σε μαθητές οι οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν σε πρακτική άσκηση, είτε σε φορείς του δημοσίου και δήμους είτε ακόμη και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης θα είναι τέσσερα εξάμηνα ενώ οι μαθητές θα απασχολούνται για έξι ώρες ημερησίως.

Βάσει της απόφασης, η αμοιβή ορίστηκε στα 11 ευρώ ημερησίως. Είτε τα χρήματα αποδίδονται στον εργοδότη (δημόσιο ή ιδιωτική επιχείρηση) είτε απευθείας στον μαθητή, θα πρέπει να αποδεικνύεται η καταβολή των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. 

Ποιοί είναι οι δικαιούχοι; Όπως αναφέρεται και στην απόφαση: "Στόχος της πράξης είναι η εξασφάλιση, μέσω της παράλληλης επαγγελματικής κατάρτισης στο σχολείο και τον πραγματικό χώρο εργασίας, της κατά το μέγιστο δυνατό ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων και εργασιακής εμπειρίας. Ωφελούμενοι της πράξης είναι το σύνολο των μαθητών των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ που φοιτούν στις εν λόγω Σχολές για το έτος 2014".