19 Μαρ 2014

Ενώνουμε τη Δράμα: Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας ιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down. 


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σύνδρομο Down, η Ανεξάρτητη Δημοτική μας Παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» θα πραγματοποίηση δράση ενημέρωση στο κέντρο της πόλης.

Ξεκινώντας στις 10 το πρωί από την κεντρική πλατεία της Δράμας και συνεχίζοντας στο εμπορικό κέντρο ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Παράταξης μαζί με εθελοντές και ευαισθητοποιημένους συμπολίτες, θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό που σκοπό έχει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των συμπολιτών μας.

Περιμένουμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην δράση και να βοηθήσουν στην ενημέρωση.

Τα παιδιά με σύνδρομο Down αντιμετωπίζουν νοητική υστέρηση και μαθησιακή δυσκολία, ενώ είναι επιρρεπή σε μια σειρά από ασθένειες.

Τα άτομα αυτά, αν και σε μικρότερο βαθμό από ότι παλαιότερα, εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να αντιμετωπίζονται με κοινωνική προκατάληψη, εξαιτίας της άγνοιας και της λανθασμένης εντύπωσης για τα άτομα αυτά.

Η προκατάληψη αυτή θα πρέπει να αρθεί γιατί τα άτομα με το ιδιαίτερο αυτό σύνδρομο πρέπει να ενταχθούν ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας, να προσφέρουν και να λάβουν αυτό που μπορούν και τους  αξίζει.

Λέμε όχι στον αποκλεισμό τους από τη ζωή.

Η ζωή και αυτών των ατόμων έχει αξία.

Η σωστή ενημέρωση, καθοδήγηση και στήριξη των γονέων που αποκτούν παιδιά με Σύνδρομο Down, καθώς και η κοινωνική μέριμνα αποτελούν κλειδιά για την συστηματική και αποτελεσματική ένταξή τους στην κοινωνία.



Από το Γραφείο Τύπου