8 Μαρ 2014

Συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου με το Δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη για τα ανοικτά εμπορικά κέντρα και την Ονειρούπολη

Με το  Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου της Δράμας  είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης  την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 προκειμένου να συζητηθούν τρέχοντα θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας.


Κατά τη συζήτηση ετέθη το θέμα των Ανοικτών Εμπορικών Κέντρων που θα δημιουργηθούν πιλοτικά σε ορισμένες πόλεις και εξετάσθηκε κατά πόσο θα μπορούσε να επιτευχθεί η έγκριση ενός τέτοιου προγράμματος για την πόλη μας. Διαπιστώθηκε ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην είσοδο ενός νέου κλειστού εμπορικού κέντρου στην πόλη μας με δεδομένη μάλιστα  την υφιστάμενη δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης τόνισε ότι για την εξασφάλιση της έγκρισης λειτουργίας ανοικτού εμπορικού κέντρου από τα τοπικά εμπορικά καταστήματα, ο Δήμος Δράμας θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης του Εμπορικού Συλλόγου συμβάλλοντας από  κοινού στο σχεδιασμό για την υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος και δρομολογώντας σειρά παρεμβάσεων του Δήμου μέσα στο αστικό κέντρο της πόλης προκειμένου να αναβαθμιστεί το εμπορικό κέντρο.

Μετά τη συνάντηση,  αποφασίστηκε να γίνει από τον Εμπορικό Σύλλογο της Δράμας η υποβολή πρότασης για ένταξη στο συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα με στόχο να δοθεί αναπτυξιακή  προοπτική στο εμπορικό κέντρο της πόλης μας.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της «Ονειρούπολης» με επίκεντρο τους τρόπους περαιτέρω βελτίωσης του θεσμού προς όφελος των επαγγελματιών της Δράμας. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Δράμας έχει ήδη πραγματοποιήσει έρευνα τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο προκειμένου να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικές οι προτάσεις των επαγγελματιών για την Ονειρούπολη.


Αμέσως μετά τη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης επεσήμανε: «Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην διοίκηση  και όλα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου. Είμαστε έτοιμοι να σχεδιάσουμε από κοινού ενέργειες  που θα βελτιώσουν το εμπορικό κέντρο της πόλης αλλά και της «Ονειρούπολης» προς όφελος των επαγγελματιών της Δράμας και της τοπικής μας οικονομίας. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία αυτή θα φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»