18 Μαρ 2014

Οινολογία & Ζεόλιθος στο κτήριο του ΤΕΙ Δράμας

Την Τετάρτη 19/03/2014 και ώρα 18:30 στο κτήριο του ΤΕΙ που συστεγάζονται τα τμήματα Δασοπονίας & Οινολογίας (1ο χιλιόμετρο  Δράμας – Μικροχωρίου), Ο  Νίκος Λυγερός  θα πραγματοποιήσει διάλεξη  με θέμα   «Οινολογία και Ζεόλιθος». 


Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!!


Λίγα λόγια για τον Ζεόλιθο:

Ο ζεόλιθος είναι ένα ορυκτό με συστατικά το οξυγόνο, πυρίτιο, αργίλιο, ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο και νερό. Υπάρχουν περισσότερα από 80 είδη ζεόλιθων. Φυσικός ζεόλιθος είναι το πέτρωμα που περιέχει ένα ή περισσότερα είδη ζεόλιθων μαζί με άλλα 5 περίπου ορυκτά. Σήμερα το συγκεκριμένο πέτρωμα χρησιμοποιείται για διατροφικές, φαρμακευτικές, ιατρικές, περιβαλλοντικές, υδατικές, γεωργικές και βιομηχανικές χρήσεις. Αποτελέσματα ερευνών έδειξαν ότι η χρήση Φυσικού Ζεόλιθου, βελτιώνει το ριζικό σύστημα των φυτών , αυξάνει την παραγωγή και μειώνει , έως και στο 100% τη χρήση φυτοφαρμάκων.

Λίγα λόγια για τον Νίκο  Λυγερό:

Γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο. Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής ακόμη ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Σύμφωνα με βιογραφικό, που δημοσιεύει ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα αυτού, "είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)" και "ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ακόμη, υπήρξε επισκέπτης καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης


Οι φοιτητές του τμήματος Οινολογίας & τεχνολογίας ποτών