3 Φεβ 2014

Βραβεύουν την Κομοτηνή οι «Φοιτητές για την Ελευθερία»

Ενα συνέδριο που διοργανώθηκε κατά πλειοψηφία από φοιτητές του τμήματος Πολιτικών επιστημών της Κομοτηνής στο Διοικητήριο Ροδόπης, συναγωνίζεται άλλα 3 από Αμερική, Βραζιλία και Βολιβία για το καλύτερο φοιτητικό συνέδριο του κόσμου για τον τίτλο του καλύτερου φοιτητικού συνεδρίου από την οργάνωση «Φοιτητές για την Ελευθερία».

  
Το Restart Balkans Greece πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 στην Κομοτηνή, και ήταν μια περιφερειακή πρωτοβουλία με σκοπό να διευρύνει το φάσμα του επιχειρηματικού οικοσυστήματος ανά τα Βαλκάνια.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να δημιουργηθούν διασυνδέσεις ανάμεσα σε επιχειρηματίες και συμβούλους, να βελτιωθεί η πρόσβαση στην επιχειρηματική εκπαίδευση και να δομηθεί μια πιο ζωντανή επιχειρηματική κοινωνία.

Στο συνέδριο συμμετείχαν νέοι από τα Βαλκάνια από την Αθήνα έως το Βουκουρέστι, και από την Αλβανία ως την Ευρωπαϊκή Τουρκία και ο χώρος αποδείχθηκε πολύ μικρός για τεράστιο ακροατήριο και ως αποτέλεσμα πάνω από 60 συμμετέχοντες είχαν εγγραφεί μόνο για τη δεύτερη ημέρα, δεδομένου ότι δεν υπήρχε διαθέσιμοςχώρος κατά την πρώτη ημέρα, είτε για καθήμενους ή όρθιους συμμετέχοντες.

Με πάνω από 340 συμμετέχοντες από την πρώτη ημέρα και πάνω από 250 τη δεύτερη, οι «Φοιτητές για την Ελευθερία»–παράρτημα Ελλάδας και ιδιαίτερα η τοπική οργάνωση «Δίκτυο Νεανικής Επιχειρηματικότητας» διοργάνωσε κατά την πρόταση βράβευσης «ένα σημαντικόΣαββατοκύριακο Ελευθερίας, με συναρπαστικές διαλέξεις, breakouts, συνεδρίες επιχειρηματικότητας, συζήτηση φοιτητών,τον «Τοίχο της Ελευθερίας» και πολλές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις».

Η διεύθυνση του διαγωνισμού είναι η http://studentsforliberty.org/2014-sfl-awards-finalists/, και όποιος θέλει μπορεί αν ψηφίσει από πολλαπλές πλατφόρμες (υπολογιστή, κινητό tablet).