12 Νοε 2013

Με τη συμμετοχή δεκάδων επιστημόνων πραγματοποιήθηκε η 6η επιστημονική συνάντηση για την ιστορία και τον πολιτισμό της Δράμας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 6η Επιστημονική Συνάντηση με το Επετειακό θέμα: “Η Δράμα της Νεότερης και Σύγχρονης Ελλάδας”  που πραγματοποιήθηκε  από 8 έως 10 Νοεμβρίου  2013 με τη συμμετοχή επιστημόνων από όλη την Ελλάδα.

    
Στην έναρξη του συνεδρίου, ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης απένειμε Τιμητική διάκριση στον δραμινό ομότιμο καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Γεώργιο Βελένη, Πρόεδρο της 4ης  και της 5ης Επιστημονικής Συνάντησης και έγινε ειδική αναφορά στο επιστημονικό του έργο και την προσφορά του στον τόπο και την κοινωνία. 
    
Κατά την διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν σημαντικές και πρωτότυπες ανακοινώσεις για τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της πόλης μας. Συχνά οι ανακοινώσεις συνοδεύτηκαν από προτάσεις για την συντήρηση, την ανάδειξη και την αξιοποίηση των ιστορικών χώρων της περιοχής μας, παραθέτονται χρήσιμες πληροφορίες για  την ταυτότητα αυτών των χώρων (καθώς και για την επιστημονική  έρευνα που συνεχίζει να αποκαλύπτει νεότερα στοιχεία) και προτάσεις  για την ανάδειξη και την τουριστική αξιοποίηση των ευρημάτων της περιοχής μας.
    
Οι ανακοινώσεις κατά κοινή ομολογία των συνέδρων φώτισαν πολλές πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας και θα προάγουν σημαντικά την επιστημονική έρευνα και γνώση.
      
Κατά τη συζήτηση για τον απολογισμό του συνεδρίου, επισημάνθηκε από όλους τους συμμετέχοντες η μεγάλη σημασία της έκδοσης των Πρακτικών της Ε΄ Επιστημονικής Συνάντησης και η ανάγκη να συνεχισθεί ο σημαντικός αυτός θεσμός. Από την Δημοτική Αρχή αναλήφθηκε η υποχρέωση για άμεση, εντός του 2014 έκδοση των Πρακτικών της ΣΤ΄ Επιστημονικής Συνάντησης και για τη διοργάνωση της Ζ΄ Επιστημονικής Συνάντησης χωρίς καθυστέρηση. Εξάλλου, η μεγάλη συμμετοχή στο συνέδριο και όσον αφορά τις εισηγήσεις, αλλά κυρίως η αθρόα προσέλευση των Δραμινών για να το παρακολουθήσουν, επιβάλλει την ανταπόκριση του Δήμου στη θεσμική του υποχρέωση.
      
Με την άριστη διοργάνωση επιτύχαμε να δώσουμε και πάλι τη θέση που αξίζει στο θεσμό των Επιστημονικών Συναντήσεων.   
     
Ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας ευχαριστούν θερμά την επιστημονική κοινότητα καθώς και όλους τους συμπολίτες μας που  ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση  της 6ης επιστημονικής συνάντησης για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.
     
Ιδιαίτερες ευχαριστίες  για την συμβολή τους στην επιτυχία του συνεδρίου εκφράζονται στους:

Νικόλαο Μαραντζίδη,  Γεώργιο Βελένη, Χρίστο Π. Φαράκλα, Δέσποινα Βασιλειάδου, Αγγελική Κιουρτσή-Μιχαλοπούλου, Γεώργιο Χατζόπουλο, Ελένη Βουσολίνου, Τάσο Χατζηαναστασίου,  Δημήτρη Πασχαλίδη, Στράτο Δορδανά, Γιάννη Γκλαβίνα, Ιωάννης Νεραντζή, Νίκος Μαραντζίδη, Χριστίνα Βαμβούρη, Χριστίνα Βαμβούρη, Βίκη Χατζηχρυσάφη, Ιωάννης Σκούρτη, Κωνσταντίνος Σεχίδη, Νικόλαο Θ. Γεωργιάδη, Δημήτρης Πασχαλίδη, Κυριάκος Μπονίδη, Ευάγγελος Καρσανίδη, Αικατερίνη Κουτουξιάδου, Ιωάννη  Σκούρτη,  Κωνσταντίνος Σεχίδη, Αικατερίνη Κουτουξιάδου, Δήμητρα Πατρωνίδου, Τάσο Χατζηαναστασίου, Ιωάννη Παπουτσή, Γρηγόριο Υφαντίδη, Βασίλη Συμεωνίδη, Σπύρο Κιουλάνη, Τάσο Χατζηαναστασίου, Ιωάννη Τάκο, Αναστάσιο Σαλή, Ευφροσύνη Χαραλαμπίδου, Αλέξανδρο Παπουτσή, Δημοκράτης Τζιρίτη, Μερόπη Κωνσταντινίδου, Βασίλης Δαλκαβούκη, Μαρία Φωτιάδου-Χανόγλο, Ελένη Τυχόλα, Σαπφώ Αγγελούδη, Ελευθερία Ακριβοπούλου, Δημητρία Μαλαμίδου, Βασιλική Πουλιούδη, Κωνσταντίνο Νταράκη, Κορνηλία Τρακοσοπούλου-Τζήμου, Βασίλης Μεσσή, Μάγδα Παρχαρίδου-Αναγνώστου, Ευαγγελία Καμπούρη, Ευστράτιο  Κασμερίδη, Νικόλαο  Καραγιαννακίδη, Ιορδάνα Χατζηισαάκ, Κωνσταντίνο Παπακοσμά, Μαρία Καγιαδάκη, Δημήτριος Καζάκη, Ηρακλή Χατζηιωαννίδη, Δήμητρα Χατζηδημητρίου, Δημήτρη Κυριαζίδη, Δημήτριο Μαυρόπουλο, Χάρρυ Παπαπανάγο, Ζωή Δερμεντζή, Θεοδώρα Μέρου, Σάββας Γρηγοριάδη, Γεώργιο Τσακμάκη, Τσαουσιώτη Κυριάκο, Ξενοφώντας Κλωναρίδη, Σταύρο Νταγλή, Μανώλη Κανδυλάκη, Καλίτσα Γιαννοπούλου – Τσιάκα, Βλάση Βλασίδη και Γεωργία Μπακάλη.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ