30 Οκτ 2013

Mια μέρα και μια νύχτα για την Δράμα…

Την Τετάρτη η πόλη πρέπει και θα νεκρώσει...

Οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Δράμας αποφάσισαν να κλείσουν στις 30 Οκτωβρίου 2013 τα καταστήματά μας μια μέρα και μια νύχτα, με σκοπό να παρακινήσουν και να συσπειρώσουν τους Δραμινούς σε μία συμβολική κίνηση με στόχο να δώσουν και σε άλλες πόλεις το μήνυμα της αντίδρασης και της συστράτευσης.

Το πρόγραμμα της πρωτοβουλίας "Μια μέρα και μια νύχτα για την Δράμα":


08:30 Ο Εμπορικός σύλλογος Δράμας και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Δράμας δίνουν ραντεβού έξω από το επιμελητήριο Δράμας. Θα ακολουθήσει πορεία (και μηχανοκίνητη) προς ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ και έπειτα προς το διοικητήριο στα γραφεία της Εφορίας.

Μετά τις 17:00 δίνουμε ΟΛΟΙ οι Δραμινοί ραντεβού στην κεντρική πλατεία της Δράμας, όπου θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας.
Εκεί θα αναβιώσουν σκηνές από το μεταναστευτικό ρεύμα της δεκαετίας του 50 και του 60 και θα διανεμηθεί σε όλους φασολάδα από τα καζάνια που θα βράζουν εκείνη την ώρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΑΜΑΣ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ:

Mια μέρα και μια νύχτα για την δράμα.

Τόσο χρειαζόμαστε για να εκφράσουμε αγανάκτηση και διαμαρτυρία απέναντι σ αυτήν την οικονομική καταστροφή που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα.

Η παρουσία μας σήμερα εδώ έχει ένα και μοναδικό σκοπό. Να παρακινήσουμε και να συσπειρώσουμε τους Δραμινούς σε μία συμβολική κίνηση με στόχο να δώσουμε και σε άλλες πόλεις το μήνυμα της αντίδρασης και της συστράτευσης. Το μήνυμα ότι δεν σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, ότι δεν θα παραδοθούμε στην τρόικα (που θέλει να φορολογήσει ακόμη και τα τζάκια προκειμένου να αγοράσουμε πετρέλαιο) και ότι θα πολεμήσουμε για να πάρουμε την ζωή που μας στερούν. Την αξιοπρέπειά μας.

Εμείς οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποφασίσαμε να κλείσουμε στις 30 οκτωβρίου τα καταστήματά μας μια μέρα, και μια νύχτα.

Εσείς το μόνο καλείστε να κάνετε, είναι να συμμετέχετε στην καθιστική διαμαρτυρία που οργανώνουμε το απόγευμα της ίδιας μέρας στην πλατεία ελευθερίας.

Δεν ζητάμε από τους υπαλλήλους του δημοσίου να μην πάνε στις δουλειές τους, ούτε από καθηγητές δασκάλους και μαθητές να απέχουν από τα μαθήματά τους.
Ζητάμε μόνον να είναι όλοι παρόντες στην πλατεία.
Ιδιαίτερα από τους νέους ανθρώπους το μέλλον των οποίων είναι αυτό που κρίνεται από την ενεργοποίηση όλων μας.

Σε λίγο η πόλη θα μοιάζει με πόλη φάντασμα. Η εικόνα των κλειστών μαγαζιών και των συσσιτίων διευρύνεται. Ως πότε θα είμαστε απαθείς?
Και από ποιόν θα περιμένουμε να την αλλάξει αν όχι από εμάς τους ίδιους?

Τα νέα μέτρα αρπαγής της όποιας περιουσίας απέμεινε στον καθένα θα λυγίσουν χιλιάδες ακόμη πολίτες. Θα περιμένουμε στωικά την σειρά μας?

Τα κτυπήματα είναι αλλεπάλληλα και ανηλεή.
Ας φωνάξουμε όσο έχουμε ακόμη φωνή. Ελάτε όλοι στην πλατεία.

Ελάτε να στείλουμε μια εικόνα που θα συγκλονίσει τον κόσμο. Από μας εξαρτάται.
Το πρόγραμμα της κινητοποίησης ξεκινά με συγκέντρωση εμπόρων και επαγγελματιών στο επιμελητήριο και συνεχίζεται με πορεία προς το ΤΕΒΕ και το διοικητήριο . Όπως προανέφερα τα καταστήματα θα είναι κλειστά και το απόγευμα θα συναντηθούμε όλοι στην πλατεία ελευθερίας όπου θα αναβιώσουν σκηνές από το μεταναστευτικό ρεύμα της δεκαετίας του 50 -60.

Σήμερα 50 χρόνια μετά, χιλιάδες οικογένειες χωρίζουν, καθώς προκειμένου να επιβιώσουν φεύγουν στο εξωτερικό. Να μην μιλήσουμε για την μετανάστευση των νέων επιστημόνων. Τα πιο σπουδαία μυαλά της χώρας φεύγουν σε Ευρώπη και Αμερική χωρίς αυτό να αποτελεί επιλογή τους. Οφείλουμε να αντισταθούμε. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για αποχή και μη συμμετοχή.

Η αδράνεια είναι το τελειωτικό κτύπημα.

Την Τετάρτη η πόλη πρέπει και θα νεκρώσει.

Κλείνουμε τα μαγαζιά μας μια μέρα, ανοίγουμε όμως μια χαραμάδα στην ελπίδα.
Δεν έχουμε περιθώρια να αποτύχουμε. Η εικόνα μιας πόλης φάντασμα θα κάνει τον γύρο του διαδικτύου και όχι μόνον

Την Τετάρτη λοιπόν κλείνουμε όλοι, και δίνουμε ραντεβού το απόγευμα στην πλατεία ελευθερίας.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ

Εγώ θα αναφερθώ καθαρά στους εμπόρους και επαγγελματίες γιατί αυτοί πρέπει να δώσουν το παράδειγμα της ένωσης , το παράδειγμα ότι όλοι μαζί μπορούμε.

Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις. Ο κόσμος, οι Δραμινοί θα το εκτιμήσουν και θα στηρίξει την προσπάθειά μας.

Πρέπει επιτέλους να δράσουμε συλλογικά. Ο καθένας μόνος του είναι αδύνατον να πετύχει κάτι.

Οι νόμοι που δήθεν ρυθμίζουν τα χρέη μας, το κυνήγι της εφορίας και γενικά η οικονομική επίθεση που δεχόμαστε δεν αντιμετωπίζεται με λόγια. Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου το πρωί θα συναντηθούμε στο επιμελητήριο και θα κάνουμε πορεία προς το ΤΕΒΕ και την Εφορία. Όλοι εμείς πρέπει να δώσουμε το παρόν τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα στην πλατεία. Μπαίνουμε μπροστά. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από άλλους.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε από κόμματα. Αυτά μας χωρίζουν.
Έχουμε κοινή πορεία κοινά συμφέροντα και θα δράσουμε από κοινού.
Η αδράνεια είναι το τελειωτικό κτύπημα.

Την Τετάρτη η πόλη πρέπει και θα νεκρώσει.

Μπαρ καφε ταβέρνες αρτοποιεία οπωροπωλεία ζαχαροπλαστεία συνεργεία πρατήρια βενζίνης , κρεοπωλεία, περίπτερα και όλα τα μαγαζιά κατεβάζουν ρολά. Μαζί μας και τα ταξί που δεν θα κινηθούν, μαζί μας και το Αστικό ΚΤΕΛ, μαζί μας η αγορά της Προσοτσάνης και η αγορά του Καλαμπακίου.

πηγη: dramania.gr