30 Σεπ 2013

Και εφεύρανε…..την Χρυσή Αυγή

ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η γιγάντωση αυτής της οργάνωσης μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα με τόση πολύ οργάνωση. Η στρατιωτική δε οργάνωση θέλει χρόνο και φυσικά άτομα ικανά για αυτόν τον σκοπό.


Έτσι, ενώ όλο το καλοκαίρι, περάσανε μέσω διαταγμάτων και δημοκρατικών διαδικασιών από τα θερινά τμήματα της βουλής ένα σωρό χαράτσια, φόρους απολύσεις, την διάλυση της Κρατικής τηλεόρασης, επιτάξανε τους καθηγητές ....για το καλό μας…. και ότι άλλο θέλεις…. για το καλό μας …και φυσικά αναμενότανε από όλους ένα θερμό φθινόπωρο, εν μέσω μαζικών κινητοποιήσεων που έδειχναν τον αποτροπιασμό του κόσμου για τις λάθος μεθοδεύσεις και δεσμεύσεις τους, ήρθαν τα πάνω κάτω. Στα καλά καθούμενα, ένας αθώος πολίτης που έβλεπε έναν αγώνα …..σε στημένο καρτέρι ψυχασθενών ατόμων, δολοφονείται άνανδρα και ψυχρά, από όπως είπαμε ψυχασθενείς ανθρώπους ή αλλιώς πληρωμένους δολοφόνους. Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η δολοφονία που ήρθε από το πουθενά. Και αυτό ήτανε. Όλα τα δελτία και όλη  h αφήγηση των τηλεκατευθυνόμενων αθηνοκεντρικών καναλιών έπεσε σε αυτό το γεγονός. Όλοι ξαφνιάστηκαν. Πως έγινε και γιατί; Ερώτηση εύλογη αν είμαστε τυφλοί και κουφοί. Ερώτηση εύλογη, αν δεν έχουμε δει ούτε την μύτη μας.

Ερώτηση, εύκολο να απαντηθεί, αν κανείς δει τα δρώμενα στα τελευταία είκοσι χρόνια. Η δολοφονία και άλλων ατόμων με ρατσιστικά συνθήματα, η δολοφονία των υπαλλήλων της γνωστής τράπεζας όπου τρείς υπάλληλοι, κάηκαν σαν τα ποντίκια ζωντανοί και ακόμα οι ευθύνες να αποδοθούν και μάλιστα μια έγκυος, άρα τέσσερα άτομα, οι γνωστοί άγνωστοι, των γηπέδων που ξεπηδούσαν σε κάθε αγώνα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και κάθε αθλητικής δραστηριότητας, οι γνωστοί άγνωστοι που ξεπεταγότανε σε κάθε διαδήλωση και τρομοκρατούσανε τους διαδηλωτές και μετά κρυβόντουσαν πίσω από τα ΜΑΤ, για να μην κατεβαίνει κανείς σε διαδήλωση, οι γνωστοί άγνωστοι που στις πορείες με 50-100 άτομα, τους συνοδεύανε μέχρι το πολυτεχνείο και αφήνανε την πόρτα ανοιχτή για να μπουν και να τα σπάσουν και άλλα πολλά.
 Αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι λοιπόν δρουν εδώ και 20 χρόνια, πάντα ατιμώρητοι. Στους αγώνες παρόντες, στις διαδηλώσεις παρόντες και όπου φασαρία παρόντες. Αυτοί κάνανε ακριβώς την δουλειά, που τους βάλανε να κάνουν. Να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη για να μην βλέπει αυτά που γίνονται ή αυτά που προτίθενται να κάνουν. Η δολοφονία ενός αθώου πολίτη, χωρίς λόγο και αιτία από θρασύδειλους δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη. Φυσικά και όλα τα άλλα δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητα. Και όμως έχουν μείνει σε βάθος χρόνου. Που, λοιπόν η απορία. Αυτοί συνεχίζουν να κάνουν την δουλειά τους.

Μήπως δεν ξέρουμε ότι μετά και πριν από κάθε αγώνα γίνεται το έλα να δεις. Ελέγχτηκαν εδώ και τόσα χρόνια αυτά τα σωματεία. Μήπως δεν ξέρουμε ότι οι πρόεδροι που περνάν από τις φαλιρισμένες ομάδες κάνουν οτιδήποτε για να κρατηθούν στην εξουσία, και αφού πουλήσουν κάνα δυο παίκτες, θα εξαφανιστούν μετά, αφήνοντας μόνο χρέη;

Μήπως δεν ξέρουμε ότι υπάρχουν βουλευτές, γυροφέρτες κομμάτων που βρίσκονται στον κυβερνητικό συνασπισμό που κατέβαιναν με ρόπαλα και ασπίδες έχοντας τατουάζ με σήματα από ακραίες οργανώσεις;

Μήπως δεν ξέρουμε ότι η πολιτική ατιμωρησία και η καταρράκωση του κόσμου έφερε τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε αυτά τα σημεία;

Μήπως δεν ακούμε από συμπολίτες μας ότι ψηφίσανε Χρυσή Αυγή για να ρίχνουν στους βουλευτές κανένα χαστούκι, μέσα στην βουλή αφού δεν μπορούνε αυτοί; Βέβαια, κανένα χαστούκι δεν έπεσε εκεί μέσα, αλλά μόνο μαχαιριές σε ένα αθώο συμπολίτη μας, και μάλιστα κατευθείαν στην καρδιά.

Πόσο αρρωστημένο άτομο μπορεί να ήτανε αυτός που έκανε αυτήν την πράξη και φυσικά πόσο αρρωστημένα μυαλά μπορεί να είναι τα άτομα που εξυμνούν τον ναζισμό. Μιας εποχής που άφησε πάνω από 10 εκατομμύρια νεκρούς και φυσικά πάνω από 700.000 στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα των 6 εκατομμυρίων τότε, σφαγιάστηκαν από τους ναζί 700.000 Έλληνες …δηλαδή στατιστικά γύρω στο 10% του Ελληνικού πληθυσμού.. Και όμως κάποιοι τους εξυμνούν και θέλουν να λέγονται και πατριώτες. Μιας εποχής που οι αρρωστημένοι, είχαν την εξουσία και φυσικά πυροβολούσαν μωρά και γυναίκες στο κεφάλι γιατί ήταν άλλης ράτσας ….το έλεγαν …και το πίστευαν ....λες και ο Χίτλερ ήτανε ξανθός, ψηλός με γαλανά μάτια …. Ένας αποτυχημένος λοχίας, κοντός, άξεστος, αναλφάβητος αφού είχε παρατήσει το σχολείο και με αμφιλεγόμενη καταγωγή αφού ο πατέρας του ήτανε νόθο τέκνο και άλλαξε το επίθετο του από αυτό των γωνιών του σε αυτό του πατέρα του που ποτέ δεν τον είχε αναγνωρίσει και φυσικά ψυχιατρικά  άρρωστος που όμως μπορούσε να συναρπάσει τις ορδές αυτού του υπέροχου όπως μας λένε μερικοί Γερμανικού λαού. Τώρα πόσο υπέροχος μπορεί να είναι ένας λαός που κατέστρεψε την Ευρώπη και τον κόσμο δύο φορές μέσα σε 50 χρόνια με ψυχασθενείς αρχηγούς, αυτό να τους το ρωτήσουμε. Πως μπορείς να πιστεύεις την απάτη και μάλιστα την στυγερή δολοφονική απάτη. 

Μήπως δεν ξέρουμε ότι η υψηλή ανεργία η μείωση μισθών και συντάξεων η υπερφορολόγηση του κόσμου που δεν έχει να φάει και άλλα πολλά φέρνουν ακραίες καταστάσεις; Δεν ξέρουν ότι εδώ και τριάντα χρόνια σκανδάλων και ατιμωρησία φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα; Όταν διακωμωδείς ο ίδιος τις λίστες Λαγκάρτ πηγαινοφέρνοντας τες από γραφείο σε γραφείο και ενώ μπορείς να βρεις τους υπεύθυνους της κρίσης στο τέλος το διαγράφεις, ενώ ευθαρσώς μερικοί βγαίνουν και λένε μαζί τα φάγαμε τότε οι καταστάσεις μπορεί να γίνουν ακραίες, από την αδικία και την ασυδοσία μερικών.

Πως μπορείς να θες αξιοκρατία όταν εσύ έχεις διορίσει στην βουλή όλη σου την οικογένεια με μισθούς των 5-6000 ευρώ και σου φταίνε οι 100 των 500 ευρώ που δουλεύουνε για να πεινάνε.

Και φυσικά η πολιτεία. Τι έκανε για να αναχαιτίσει αυτήν την ορμή που προήλθε από την οργή κατά των πολιτικών που εθελοτυφλούν βυθίζοντας την χώρα όλο και ποιο βαθιά στην ύφεση; Τίποτα. Γιατί απλώς αυτό το σύστημα τους βολεύει. Αυτό το σύστημα τους είναι αναγκαίο, για να πουν ..αν φύγουμε κοιτάξτε τι θα γίνει; Και φυσικά από τον απατεώνα και τον κλέφτη, αν πας στον δολοφόνο σίγουρα αυτό θα είναι η καταστροφή. Στο κάτω-κάτω αυτούς ευνοούν, αφού μερικά ποσοστά θα ξαναγυρίσουν πίσω.

Δεν θα ξαναγυρίσει όμως το αθώο παιδί. Για αυτούς δεν μετράει. Και η έγκυος γυναίκα που κάηκε ζωντανή και θα μπορούσε να αποτραπεί αρκεί να απομονώνονταν οι γνωστοί άγνωστοι. Και φυσικά μην μας πούνε ότι δεν ξέρανε. Οι μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουνε τα πάντα. Δεν μπορεί να υπάρχει ολόκληρος στρατός και να μην έχει πέσει στα υπόψη τους. Δεν μπορεί να κάνουν παρελάσεις, εκπαιδεύσεις και γυμνάσια και να μην το ξέρουν. Το ξέρουν. Αλλιώς καλό είναι να παραιτηθούνε όλοι, αφού κοιμούνται όρθιοι.

Αυτό όμως που γνωρίζουν καλά είναι. Κάνε κάτι που θα κάνει μπαμ ..και με αυτό κρατήσου στην εξουσία ….τι και αν έφυγε άδικα ένα 35χρονο παιδί, τι και αν κάηκε ζωντανή η έγκυος γυναίκα με τους συναδέλφους της. Μετά σταμάτησαν όλες οι απεργίες και φυσικά η κατάσταση ξεχάστηκε. Το ίδιο και τώρα, απεργίες, κινητοποιήσεις, ανέχεια, φτώχια και φυσικά ο προϋπολογισμός που δεν βγαίνει και θα έρθουν καινούργια μέτρα. θα ξεσπάσουν ταραχές και φυσικά οι εκλογές θα είναι οδυνηρές. Μια τέτοια κίνηση σταμάτησε τα πάντα. Όλες οι ειδήσεις για το φαινόμενο Χρυσή Αυγή. Ανακάλυψαν το νερό …και είπαν …ύδωρ. Και όμως αυτό το φαινόμενο το ξέρουν εδώ και 30 χρόνια …απλώς το φαινόμενο συμφέρει για να κρύψουν την ανικανότητα τους, για τα χάλια που εδώ και τριάντα χρόνια έχουν φέρει την χώρα, την ατιμωρησία και την αρρωστημένη δίψα τους για εξουσία. Είναι αυτό που λέω…. ο απατεώνας και ο κλέφτης σκαρφίζεται πολλά για να ξεφύγει… αρκεί ο μπάτσος να μην πέσει στην παγίδα του …..ο μπάτσος στην περίπτωση μας είναι ο ίδιος ο λαός με την ψήφο του.


E-mail: panosmandalos@yahoo.gr