28 Αυγ 2013

Δημόσιος υπάλληλος-πρότυπο ο διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών!

Εκπρόσωποι εταιρείας καθαρισμού επιχείρησαν να δωροδοκήσουν το διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών..


Νο news: Εκπρόσωποι εταιρείας καθαρισμού επιχείρησαν να δωροδοκήσουν το διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών. Η περίπτωση* (δυστυχώς) δεν ξαφνιάζει, ούτε είναι η μοναδική.

Τα GoodNews: ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Ξενοφών Εμμανουηλίδης αρνήθηκε το χρηματικό ποσό και στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό, το οποίο πλέον έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Φυσικά, σε μια χώρα όπου θα επικρατούσε αξιοκρατία και το σύστημα ηθικών αξιών των πολιτών θα ήταν υπεράνω οποιασδήποτε "τιμής", η στάση του κ. Εμμανουηλίδη θα ήταν αυτονόητη, ενώ η πρόταση από την πλευρά της εταιρείας επισφαλής.

Στη χώρα στην οποία βρισκόμαστε και εν μέσω της κρίσης που βιώνουμε "η είδηση" δεν είναι σκάνδαλα, χρηματισμοί και φακελάκια, αλλά συμπεριφορές και κατ' επέκταση στάσεις ζωής που μας δείχνουν το δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Ο κ. Εμμανουηλίδης είναι ο local hero που επιβάλλεται να γνωρίζουν οι πολίτες των Σερρών -άλλα και όλοι όσοι πιστεύουν ότι τον "μηχανισμό" του δημοσίου φυγείν αδύνατον.

* Η υπόθεση: Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Εμμανουλίδη 66χρονη, μετά από προτροπή 47χρονης ιδιοκτήτριας εταιρείας καθαρισμού τον προσέγγισε δύο φορές και του προσέφερε συνολικά 30.000 ευρώ για να αναθέσει την καθαριότητα του νοσοκομείου Σερρών για την περίοδο 2013-2014 στη συγκεκριμένη εταιρεία. Οι εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι τρεις κατηγορούμενοι ζήτησαν αναβολή και αφέθηκαν ελεύθεροι, υπό όρους, μέχρι να απολογηθούν εντός της εβδομάδας

> Ο διοικητής του νοσοκομείου: Ο Εμμανουηλίδης Ξενοφών είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής) και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (MBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (University of Southampton UK).

Διαβάσαμε σε τοπικό blogspot και μεταδίδουμε με πάσα επιφύλαξη ότι η καθαριότητα του νοσοκομείου έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία με σύμβαση 450.000 ευρώ, έναντι 1 εκατ. ευρώ που ήταν πριν αναλάβει ο κ. Εμμανουηλίδης τη διοίκηση.

Υπάρχουν πρωτοβουλίες όπως το http://www.edosafakelaki.org/ για τη δημοσιοποίηση φαινομένων διαφθοράς.