28 Μαΐ 2013

Έναρξη προγράμματος Eco-Energy Campaign

H εκστρατεία Eco-Energy Campaign: «Ενέργεια Χθες, Σήμερα, Αύριο – Οι Τοπικές Κοινωνίες έχουν το λόγο» διοργανώνεται από το CISD και το ΙΕΑ και θα αναπτυχθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, φιλοξενεί την έναρξη της εκστρατείας στην πόλη της Καβάλας, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013.

H εκστρατεία Eco-Energy Campaign έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για ζητήματα παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας, πηγών ενέργειας, περιβαλλοντικών και άλλων επιπτώσεων κάθε μίας από αυτές στην οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον, αλλά και στη δημόσια υγεία.

Εκπρόσωποι της Διοίκησης, των ακαδημαϊκών, επαγγελματικών, σπουδαστικών και άλλων κοινωνικών ομάδων θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα τοπικά προβλήματα αλλά και για τα τοπικά προγράμματα αναδεικνύοντας τα πολλαπλά οφέλη από τη χρήση της «πράσινης» ενέργειας και την ορθολογική χρήση και εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και βιώσιμες λύσεις για την ενέργεια του αύριο που θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής σε τοπικό επίπεδο.

Η συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στη συζήτηση για τις σύγχρονες ενεργειακές προκλήσεις και την ανταποδοτικότητα επιλέξιμων έργων και επενδύσεων θα συμβάλλει επιπλέον στη δημιουργική συμμετοχή τους στη λήψη των αποφάσεων, στη διαμόρφωση συναίνεσης και κοινωνικών συμμαχιών, αλλά και στην σταδιακή αλλαγή παρωχημένων νοοτροπιών και συμπεριφορών και ειδικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.


Την εκδήλωση τιμούν με την Αιγίδα τους, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ο Δήμος Καβάλας.