28 Μαΐ 2013

Ξεχωριστές εκδηλώσεις στο πλαίσιο των Ελευθερίων Δράμας

Σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες συγκέντρωσαν πλήθος συμπολιτών μας στο πλαίσιο των Ελευθερίων 2013 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία από τις 23 έως τις 26 Μαΐου.

Στις 23 Μαΐου παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Ο Πλούτος και τα Μπατιράκια». Μία θεατρική διασκευή του Πλούτου του Αριστοφάνη. των μαθητών της ΣΤ’ Τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου σε ένα έργο που ήταν άψογα προσαρμοσμένο στα σημεία των καιρών. Οι μικροί μαθητές που ενσάρκωσαν τους ήρωες του Αριστοφάνη εντυπωσίασαν τους θεατές στις τρείς παραστάσεις που έδωσαν, στις 23, 24 Μαΐου και 25 Μαΐου.


Την Παρασκευή: 24 Μαΐου - «Ημέρα Ψυχικής ευεξίας» από το Ν.Π. του Δήμου Δράμας πραγματοποιήθηκε περίπατος στο κέντρο της πόλης στα χνάρια της «Πολιτιστικής Διαδρομής» . Η δράση που απευθυνόταν σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας περιελάμβανε στάσεις σε σημαντικά πολιτιστικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της πόλης μας με αφετηρία :το Αρχαιολογικό Μουσείο.


Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε μία πραγματικά ξεχωριστή για την πόλη μας εκδήλωση με τίτλο «Δράμα: 100 Χρόνια Ανασκαφικών Ερευνών» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, που περιελάμβανε ομιλία της κας Πουλιούδη Βασιλικής, αρχαιολόγου της ΙΗ’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων Καβάλας, παρουσίασε ανασκαφικές έρευνες στην περιοχή της Δράμας οι οποίες έχουν να επιδείξουν σημαντικά ιστορικά ευρήματα. Ακολούθησε ομιλία από τον κ. Αθανασίου Αθανάσιο, Διδάκτορα Γεωλογίας-Παλαιοντολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού και παρουσίαση μιας κάτω γνάθου ενός γομφοθηρίου, δηλαδή ενός αρχέγονου Προβοσκιδωτού, προγόνου των σημερινών ελεφάντων. Πρόκειται για παλαιοντολογικό εύρημα περίπου τριών εκατομμυρίων ετών, το οποίο ανακαλύφθηκε στην περιοχή της Καλλιφύτου Δράμας και το οποίο μετά από παρέμβαση του Δήμου Δράμας επέστρεψε στην πόλη μας και θα εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας.


Στις 25-26 Μαΐου το γήπεδο Κραχτίδη γέμισε από τα χειροκροτήματα των θεατών στους Αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής της Προκριματικής Φάσης Γ’ και Δ’ Κατηγοριών (Κορασίδων-Παγκορασίδων) Β-Δ Περιφερειών με τις μικρές αθλήτριες να εντυπωσιάζουν με την ακρίβεια και την απόδοση τους στην Ρυθμική Γυμναστική.


Παράλληλα το Σάββατο 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 22ης Ανθοκομικής Έκθεσης που γέμισε με χρώματα και ανοιξιάτικες μυρωδιές το Δημοτικό Κήπο της πόλης μας. Η έκθεση τιμήθηκε με την παρουσία χιλιάδων συμπολιτών μας από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της. Και συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Δράμας, τη ΔΕΚΠΟΤΑ, τον Σοροπτιμιστικό όμιλο Δράμας και τους ανθοκαλλιεργητές της περιοχής μας.