28 Μαΐ 2013

Έκθεση εικαστικών τμημάτων της Ένωσης Κυριών στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας, χειροποίητων κοσμημάτων, πλεκτικής και κοπτικής – ραπτικής πλημμύρισαν το αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας στην έκθεση εικαστικών τμημάτων της Ένωσης Κυριών Δράμας.

Τα εγκαίνια έγιναν χθες Δευτέρα 27 Μαΐου. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας και είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια απελευθέρωσης της πόλης. 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τις δασκάλες και τους δασκάλους των εικαστικών τμημάτων, τόνισε ότι η υλοποίηση όλων των μαθημάτων ήταν ένα μεγάλο άλμα για την Φιλόπτωχο, και κατέστησε σαφές ότι βασική φιλοσοφία είναι οι γυναίκες που συμμετέχουν στα εικαστικά μαθήματα να δημιουργήσουν γυναικείους συνεταιρισμούς με στόχο την προώθηση των προϊόντων τους.

Αμέσως μετά δόθηκε τιμητική διάκριση στην μαθήτρια του συλλόγου Γεωργία Ηλιού, η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό της Ανθοκομικής Έκθεσης.

Στη συνέχεια το 21ο νηπιαγωγείο Δράμας δραματοποίησε το παραμύθι “Μια μεγάλη αγάπη” το οποίο έγραψε η νηπιαγωγός Αθηνά Παπαδοπούλου και εικονογράφησε η μαθήτρια Θεοδώρα Ηρωγλίδου. Την παρουσίαση του παραμυθιού προλόγισε η νηπιαγωγός Σαββατούλα Παπαδοπούλου.

Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν στην Αθηνά Παπαδοπούλου και στην μαθήτρια Θεοδώρα Ηρωγλίδου.

Τον Δήμαρχο Δράμας εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Μλεκάνης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μπέσσας.


Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 3 Ιουνίου.