24 Μαΐ 2013

Δήμος Δράμας: Εγγραφές στο πρόγραμμα «Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών κατά την περίοδο των θερινών διακοπών» - πρόσκληση εθελοντών

Ο Δήμος Δράμας στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και ειδικότερα στο πλαίσιο των υποστηρικτικών δράσεων κυρίως των εργαζόμενων γονέων με παιδιά, υλοποιεί το πρόγραμμα «Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» κατά τους θερινούς μήνες.

     
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών (γεννηθέντα από το 2007 έως το 2001) και περιλαμβάνει δραστηριότητες (παιχνίδι, χορό, ζωγραφική, μουσική, παραμύθι, θεατρικό παιχνίδι, κλπ) στις εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου (Κέντρο Νεότητας, σχολεία, γήπεδα κλπ). Η υλοποίηση της δράσης αφορά το διάστημα από 17 Ιουνίου 2013 έως και 6 Σεπτεμβρίου 2013 και με ωράριο  8.00 π.μ. - 14.00μ.μ..
     
Η δημιουργική απασχόληση θα γίνεται υπό την εποπτεία εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής  που θα προσλάβει ο Δήμος και με την συνδρομή εθελοντών και θα παρέχεται στα παιδιά με την καταβολή αντιτίμου.

Εθελοντές
    
Για την απασχόληση των παιδιών έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη έξι καθηγητών φυσικής αγωγής και ο Δήμος μας ευελπιστεί στην συμμετοχή εθελοντών τόσο δασκάλων όσο και εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων.
     
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 17-6-2013 έως και 6-9-2013 με ωράριο  8.00 π.μ. - 14.00μ.μ.
     
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και περιλαμβάνει δραστηριότητες (παιχνίδι, χορό, ζωγραφική, μουσική, παραμύθι, θεατρικό παιχνίδι,  κλπ) στις εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου (Κέντρο Νεότητας, σχολεία, γήπεδα κλπ).
     
Οι  εθελοντές δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων μπορούν να διαλέξουν τις ημέρες και ώρες που επιθυμούν  να απασχοληθούν στο πρόγραμμα και να δηλώσουν συμμετοχή  από σήμερα μέχρι και 7-6-2013 στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου (Δημαρχείο, 2ος όροφος, κ. Μοχωρίδου Ραχήλ, τηλ. 2521350695).