16 Μαΐ 2013

Ο Δήμος Δράμας ενισχύει τη χρήση του ποδηλάτου μέσα στην πόλη


Ο σχεδιασμός για την εξάπλωση του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς στην πόλη μας συνεχίζεται από το Δήμο της Δράμας και τη ΔΕΚΠΟΤΑ.


Το μεσημέρι της Τρίτης 14 Μαΐου, παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη μία ακόμη κατασκευή στάθμευσης ποδηλάτων έξω από το κτίριο του Επαγγελματικού Λυκείου στην οδό Ανδριανουπόλεως.
  
Το πρόγραμμα δημιουργίας θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων εντός της πόλης εξελίσσεται συνεχώς και είναι ενταγμένο σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα του Δήμου μας για το ποδήλατο και τους ποδηλάτες με τίτλο «Ποδήλατο και Κίνηση». Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Δράμας με τη ΔΕΚΠΟΤΑ και το ΕΠΑΛ το οποίο έχει αναλάβει την επιδιόρθωση μεταχειρισμένων ποδήλατων  συνδημοτών μας τα οποία στη συνέχεια θα διατίθενται  επισκευασμένα σε συμπολίτες μας.
  
Συγχρόνως  ο Δήμος Δράμας  σχεδιάζει εντός του 2013, να κατασκευάσει τον πρώτο  ποδηλατόδρομο εντός της πόλης, ο οποίος θα έχει μήκος περίπου τρία χιλιόμετρα και θα ξεκινά από τη συμβολή των  οδών Φιλίππου και Βεργίνας και θα καταλήγει στο Δημοτικό Κατάστημα. Το πρόγραμμα κατασκευής ποδηλατοδρόμων θα συνεχιστεί  και στην οδό Γερολύμπου, στην περιοχή δίπλα από το πάρκο των Κυπρίων Αγωνιστών. 
  
Ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης επεσήμανε  για το ίδιο θέμα τα εξής: ¨στόχος μας είναι σε κάθε νέα  παρέμβαση να δημιουργείται  ποδηλατόδρομος  ώστε πολύ σύντομα η πόλη μας, που μέχρι σήμερα δεν είχε ούτε ένα μέτρο ποδηλατοδρόμων να πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία νόμιμων υποδομών που θα  επιτρέπουν με ασφάλεια  τη χρήση του ποδηλάτου  εντός της πόλης...»