25 Φεβ 2013

Παράδειγμα προς μίμηση η Ομάδα Γυναικών του Τμήματος Κοινωνικής Φροντίδας του Ν.Π.Δ.Δ


Στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της ομάδος Γυναικών του Τμήματος Κοινωνικής Φροντίδας του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας, την Παρασκευή 01/02/2013, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Φύλαξης Αλλοδαπών Παρανεστίου.

     
Στόχος της επίσκεψης ήταν η ευαισθητοποίηση των μελών της ομάδας, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνανθρώπους μας. Επίσης η ενεργή συμμετοχή τους με την παροχή ειδών ένδυσης, υγιεινής και ψυχαγωγικού υλικού, στο Κέντρο Φύλαξης Αλλοδαπών Παρανεστίου.
     
Η συμμετοχή των μελών ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες  και έδωσε ουσιαστικό νόημα στην έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης.
     
Η δράση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία των Κοινωνικών Λειτουργών της Υ.Φ.Ε.Κ.Α και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας από την οποία και πραγματοποιήθηκε  ενημέρωση για τις συνθήκες κράτησης και τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες όπως και για την αξία της ενεργούς συμμετοχής και ευαισθητοποίησής της κοινωνίας.

Μάλιστα επισημάνθηκε ότι η προσφορά της Ομάδος Γυναικών του Τμήματος Κοινωνικής Φροντίδας του Ν.Π.Δ.Δ αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλη την τοπική κοινωνία.