25 Φεβ 2013

Παρουσίαση έρευνας κοινής γνώμης για την τουριστική ανάπτυξη της Π.Ε. Δράμας


Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας στην προσπάθειά της να συνδράμει στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού προχώρησε, σε συνεργασία με την εταιρεία Metrostat Research, στη διενέργεια έρευνας κοινής γνώμης πανελλαδικής εμβέλειας με θέμα "Τουριστική Ανάπτυξη της Π.Ε. Δράμας".


Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Αυτοδιοίκησης του Διοικητηρίου παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, των Δημάρχων Παρανεστίου, Κ. Νευροκοπίου και Προσοτσάνης, Περιφερειακών Συμβούλων, εκπροσώπων των Δήμων, της Αναπτυξιακής Δράμας, του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, της δημοτικής επιχείρησης που διαχειρίζεται το Σπήλαιο Αγγίτη, της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Δράμας και του cluster "Έκσταση".

Από τα ευρήματα της έρευνας και την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ζωντανή συζήτηση που ακολούθησε μετά την παρουσίασή τους αναδείχθηκε το μεγάλο και εν πολλοίς αναξιοποίητο δυναμικό που διαθέτει ως προς την τουριστική του ανάπτυξη ο Νομός Δράμας.

Επισημάνθηκε ακόμη η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και αναδείχθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης ενός οργανισμού που θα συντονίζει την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής μας. 

Αφού αναγνωρίστηκε από το σύνολο των παρισταμένων η συμβολή της συγκεκριμένης έρευνας στην προσπάθεια αναβάθμισης του τουριστικού προφίλ του Νομού Δράμας, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεσα ένας συστηματικός διάλογος προκειμένου να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες και να δρομολογηθούν στοχευμένες δράσεις . Το συντονισμό του διαλόγου ανέλαβαν τα στελέχη του τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Π.Ε. Δράμας.

Το πλήρες κείμενο της έρευνας και η συνοπτική της παρουσίαση έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (www.pedramas.eu) και είναι άμεσα προσβάσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο μέσω του σχετικού εικονιδίου που έχει τοποθετηθεί στην αρχική σελίδα.