27 Φεβ 2013

Επί ποδός πολέμου οι φοιτητές του ΤΕΙ Δράμας. Στέλνουν τις αποφάσεις τους στον υπουργό


Υπό κατάληψη τελεί από τις 13 Φεβρουαρίου το τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου στη Δράμα που απειλείται με συγχώνευση και λουκέτο σύμφωνα με το σχέδιο Αθηνά.


Συγκεκριμένα χτες στις 11.30 εγινε στο κτιριο της σχολής Δασοπονιας γενικη συνελευση στην οποια παρευρεθησαν οι : Τάκος Ιωάννης, διευθυντης ΣΤΕΓ. Σπυρίδων Μάμαλης προεδρος ΓΕΩΤΕΕ και προισταμενος τμηματος οινολογιας, Ξανθόπουλος Ιωαννης αντιπεριφερειαρχης και οι μονιμοι καθηγητες των τμηματων δασοπονιας και αρχιτεκτονικης τοπιου.

Ο διευθυντής της ΣΤΕΓ κ. Τάκος ηταν τελειως καθετος όσον αφορά τη συγχωνευση του τμήματος αρχιτεκτονικης τοπιου με το αντίστοιχο της δασοπονιας.

Η Περιφερεια διά του αντιπεριφερειάρχη κ. Ξανθόπουλου στηριζει το αιτημα φοιτητων και καθηγητων αρχιτεκτονικής τοπιου, στο να παραμεινει δηλαδη το τμημα αυτονομο στη Δραμα και μόνο σε ακραία περίπτωση να συστεγασθει και μόνο με τη δασοπονια. Εν συνεχεία εκδόθηκε μια ανακοινωση με τη μορφή ψφίσματος με τα αποτελεσματα της συνελευσης η οποια θα σταλθει στον Υπουργο Παιδειας κ. Αρβανιτόπουλο.

Στη συνέχεια έγινε μικτή γενικη συνελευση καθηγητων και φοιτητων της Αρχιτεκτονικής τοπιου οπου και συζητηθηκαν οι προτασεις του τμηματος που θα μεταφερθουν στον υπουργο στις 5 Μαρτίου που εχει συναντηση το ακαδημαικο προσωπικο της αριτεκτονικής τοπιου.

Στη συνεχεια εγινε ψηφοφορια μεταξυ των μονίμων καθηγητων σε κλειστο συμβουλιο και ψηφιστηκαν τα οσα ειπωθηκαν στην κοινη συνελευση.

Αυτούσιο κείμενο από την Γ.Σ. για Σχέδιο ΑΘΗΝΑ: Εισήγηση Προισταμένου (Αθανάσιος ΣΤΥΛΙΑΔΗΣ)

Η περιγραφή της παρούσας κατάστασης στο Τμήμα μας, βάσει των κοινά αποδεκτών ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών για Τμήματα ΑΕΙ, αποκαλύπτει την εικόνα μίας δυναμικά εξελισσόμενης ακαδημαικής και επαγγελματικής επιλογής και προβάλει ταυτόχρονα την αναγκαιότητα διατήρησής της.

Επιπλέον, τα διεπιστημονικά χαρακτηριστικά των αποφοίτων του Τμήματός μας αποτελούν στοιχεία μίας νέας ειδικότητας που δεν μπορεί να καλυφθεί από άλλες παραδοσιακές ειδικότητες.

Παράλληλα, η ύπαρξη παρομοίων Τμημάτων σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες και οι διαπιστωμένες ελλείψεις προσωπικού με γνώσεις και δεξιότητες στην Αρχιτεκτονική Τοπίου επιβάλει τη διατήρηση της λειτουργίας του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου.

ΠΡΟΤΑΣΗ
1) Διατήρηση του Τμήματος Αρχ. Τοπίου στη Δράμα, στα πλαίσια μίας Σχολής ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

2) Εάν, παρά τα όσα αναφέρθηκαν και τεκμηριώθηκαν παραπάνω, απορριφτεί η πρώτη μας επιλογή: Αποδοχή της Πρότασης του Υπουργείου για το Τμήμα μας (δηλ. απορρόφηση απ’ το νέο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών & Τοπογράφων του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας).

3) Εκφράζω την κατηγορηματική αντίθεσή μου στην συγχώνευση ή απορρόφηση απ’ το Τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φ.Π. του ΤΕΙ Καβάλας.

Ωστόσο σημειώνεται ότι  στο κείμενο του προϊσταμένου και ειδικότερα στη 2 πρόταση σύσσωμη η φοιτητική κοινότητα τάσσεται ΚΑΤΑ.

Όπως τονίζουν οι φοιτητές οι σημερινές συνελεύσεις έγιναν για να παρθούν αποφάσεις που θα μεταφερθούν στη σύγκλητο του ΤΕΙ Καβάλας την Πέμπτη, περιμένοντας να στηριχθούν από την Καβάλα ώστε να φτάσουν στον υπουργό στις 5 Μαρτίου.


http://videotex.gr