4 Νοε 2012

Καβάλα: Γυναίκες θήλασαν δημόσια


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μητρικού Θηλασμού

Περισσότερες από είκοσι γυναίκες, με την παρότρυνση και την υποστήριξη του συλλόγου ΠΝΟΗ για το Παιδί και την Οικογένεια, θήλασαν την Κυριακή τα παιδιά τους στην πλατεία Καπνεργάτη σε μια ιδιαίτερα ζεστή και συγκινητική εκδήλωση..


…που διοργάνωσε η Μαιευτική – Γυναικολογική & Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας υπό την αιγίδα του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι γυναίκες, που συμμετείχαν σε αυτή την πρωτότυπη συνάντηση, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οφέλη του θηλασμού και τις τεχνικές του και να στείλουν το μήνυμα ότι ο θηλασμός δεν είναι μια απαγορευτική εικόνα για τη σύγχρονη κοινωνία.

Στόχος της εκδήλωσης, που εντάσσεται στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Μητρικό Θηλασμό στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού είναι, όπως, εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η μαία και πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού του νοσοκομείου Καβάλας, Χρυσή Καλοπίση, να γίνουν ευρέως γνωστά τα πολλαπλά οφέλη του θηλασμού όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τις μητέρες.

«Οι μητέρες πρέπει να απελευθερωθούν και να κατανοήσουν ότι δεν πρέπει να κλείνονται στο σπίτι για να προσφέρουν αυτό το δώρο στο παιδί τους» επισημαίνει η κ. Καλοπίση και συνεχίζει: «Πρέπει να σταματήσει ο δημόσιος θηλασμός να είναι ταμπού, αν και στις μέρες μας αρχίζει σταδιακά να καταρρίπτεται, ωστόσο πάντα υπάρχουν αναστολές.

Ο μητρικός θηλασμός είναι μια πράξη αγάπης με πολλά και σημαντικά οφέλη. Στα παιδιά προσφέρει καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει από πολλές αρρώστιες όπως το άσθμα και η βρογχίτιδα. Επιπλέον, η μητέρα που θηλάζει προστατεύεται από πολλές μορφές γυναικείου καρκίνου (μαστού, μήτρας, ωοθηκών), οστεοπόρωση και διαβήτη τύπου 2.

Εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι ο θηλασμός χρειάζεται υποστήριξη από τους ειδικούς προς όλες εκείνες τις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν, αλλά ορισμένες φορές διστάζουν έχοντας πιθανόν μια λανθασμένη αντίληψη ότι ο θηλασμός πονάει ή ότι εγκλωβίζει τη γυναίκα».

http://www.thrakitoday.com