21 Σεπ 2012

Οι εκθέσεις στην πόλη μας


Όταν τα εικαστικά συναντούν την 7η Τέχνη…


35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ-
18ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
17-22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Μια από τις σταθερές ενότητες του Φεστιβάλ Δράμας κάθε χρόνο είναι η οργάνωση εικαστικών εκθέσεων. Νέοι δημιουργοί, πλάι σε καταξιωμένους καλλιτέχνες, αλλά και Δραμινοί εικαστικοί, προσφέρουν ένα «ταξίδι» σε εικόνες του ρεαλισμού και της φαντασίας μέσα από ζωγραφική, βίντεο, κολάζ, ψηφιακή δημιουργία, φωτογραφία.

Φιλοξενούνται στη Δράμα οι εξής εκθέσεις:

Στη δημοτική βιβλιοθήκη, παρουσιάζεται έκθεση εικαστικού animation, σκηνικών, σκίτσων, μοντέλων stop motion animation, από ταινίες animation μικρού μήκους, από τον Σπύρο Σιάκα.
Στον ίδιο χώρο μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί στις 22 του μήνα (6 μ.μ.-12 π.μ.) η διεθνής ομαδική έκθεση βίντεο αρτ από Έλληνες και ξένους δημιουργούς “Exciting Virtuals”. Συμμετέχουν με έργα τους οι Helen Adamidou, Anthony Antonellis, Kim Asendorf, Andrew Benson, Jennifer Chan, Emilio Gomariz, Georges Jacotey, Marcus Latcham, Rollin Leonard, Sara Ludy, Lorna Mills, Yoshi Sodeoka, Matthew Underwood. Την έκθεση επιμελείται ο Georges Jacotey.



Στην αίθουσα Ελευθερία φιλοξενείται η έκθεση  «Mise en scene»: 7 εικαστικοί για την 7η τέχνη. Επτά δημιουργοί, επτά εντελώς ετερόκλητοι καλλιτέχνες, ανατρέχουν στην προσωπική και συλλογική μνήμη των παραστατικών τεχνών για να εξετάσουν τι υπάρχει εντός του κάδρου. Ζωγραφική, κόμιξ, κολλάζ σε ένα απρόσμενο εικαστικό σύνολο. Συμμετέχουν οι Σταύρος Ντίλιος, Γαβριήλ Παγώνης, Γεωργία Καρύδη, Λευτέρης Κιουρτσόγλου, Γιώργος Τούρλας, Δέσποινα Φλέσσα και Βασίλης Πολυχρονιάδης.

17-23 Σεπτεμβρίου
Αίθουσα Ελευθερία
Ώρες λειτουργίας: 10.00-14.00 18.00-20.00



Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου πάλι, συναντάμε την έκθεση «Τέσσερα επίπεδα: τέσσερις προσεγγίσεις της ύπαρξης». Κατευθείαν από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας, της πόλης των ζωγράφων, έρχεται μια παρέα παιδιών για να παρουσιάσει μια σειρά από έργα που δουλεύτηκαν έχοντας ως πρώτη ύλη τον άνθρωπο. Στο χώρο έχουν ‘στήσει’ τις δημιουργίες τους οι Δήμος Κηπουρός, Γιάννης Μανικάτης, Ιουλίττα Καραμαύρου και Φίλιππος Ντεγίδης.

17-23 Σεπτεμβρίου
Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δημαρχείου
Ώρες λειτουργίας: 10.00-14.00 18.00-20.00



Ο Κόσμος που Βουλιάζει
Μέσα σε μια κλειστοφοβική ατμόσφαιρα στην οποία συμβάλει η μόνιμη ηχητική παρέμβαση στο χώρο, ο Γιώργος Καρτάλης εκθέτει τα ιδιόρρυθμα τυπώματα του, στα οποία η αποστροφή γίνεται ένα με την αγωνία της ανθρώπινης κραυγής.


15-23 Σεπτεμβρίου
Αποθήκη ΟΣΕ
Ώρες λειτουργίας: 18.00-22.00



Στη Στοά «Ντινάκη» τέλος, φιλοξενείται υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας από δραμινούς φωτογράφους. «Κλικ» σε σημεία της πόλης, φιγούρες, χώρους, αντικείμενα, τοπία.