2 Ιουν 2012

Τσίπρας και Κουβέλης, έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στον Τουρισμό και την Oικονομία

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δράμας και τ. Υφυπουργός Υγείας κ. Χρήστος Αηδόνης,  δημοσίευσε άρθρο του σε ηλεκτρονικό ειδησεογραφικό μέσο, www.statesmen.gr, σήμερα, Πέμπτη 31η Μαϊου 2012. Αναλυτικά σας παραθέτουμε το άρθρο "Τσίπρας και Κουβέλης, έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στον Τουρισμό και την Oικονομία".
 
Η ψήφος οργής, αγανάκτησης και τιμωρίας του Ελληνικού λαού που αποτυπώθηκε στις 6 Μαΐου, πρέπει να μετατραπεί σε ψήφο δύναμης για την Ελλάδα, στις 17 Ιουνίου.

Δεν πρέπει να αφήσουμε το θυμό, να οδηγήσει την πατρίδα μας σε σκοτεινά μονοπάτια.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τις τύχες ενός ολόκληρου έθνους και τις θυσίες, στα χέρια όσων εμπορεύονται με τον πλέον τυχοδιωκτικό τρόπο, τον πόνο των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας.
Η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, δυστυχώς διαφάνηκε με την έναρξη της κρίσης.

Τότε η ΝΔ αρνήθηκε την συγκυβέρνηση που είχε προταθεί από το ΠΑΣΟΚ. Αρνήθηκε, η χώρα μας να έχει μία ενιαία, δυνατή φωνή. Αρνήθηκε αυτό που υπέδειξαν σήμερα οι κάλπες. Αυτό που ζητά σήμερα ο λαός. Την συνεργασία, όλων!

Το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, υπέπεσε σε βαθύ επικοινωνιακό ολίσθημα με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν». Εγκλωβίστηκε και δεν αντιμετώπισε άμεσα την βόμβα που παρέλαβε από τη ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ φοβήθηκε και δεν προχώρησε σε πολλές βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές. Με δεδομένη την άρνηση της ΝΔ σήκωσε το εθνικό βάρος μόνο του. Έκανε όσα μπόρεσε, για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Άλλαξε όσα κατάφερε.

Στις πρόσφατες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ, πλήρωσε αυτόν τον μοναχικό του αγώνα, δυσανάλογα. Παρεξηγήθηκε. Έδωσε την εντύπωση πως υπήρχε άλλος δρόμος, όταν έκλειναν οι στρόφιγγες του δανεισμού και οι διεθνείς πιέσεις ήταν τεράστιες. Παρεξηγήθηκε εσφαλμένα όμως, διότι εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως η Ελλάδα σήμερα παραμένει εντός του ευρώ και αγωνίζεται έχοντας εταίρους δίπλα της, έχει συγκεκριμένα σημεία αναφοράς κι όχι το χάος ως προοπτική.

Σήμερα, δεδομένης της άρνησης του κ. Τσίπρα και του κ. Κουβέλη να συμμετέχουν σε κυβέρνηση συνεργασίας, ανασφάλεια και τρόμος έχει προκληθεί σε διεθνείς αγορές, κλονίζεται η οικονομική και πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Γκρεμίζονται όσα με τρομερό κόπο και κόστος χτίστηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Για την Ελλάδα τίθεται πλέον το δίλημμα εντός ή εκτός του Ευρώ. Ολέθριο δίλημμα.

Η ακυβερνησία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με την εμμονή της ΔΗΜΑΡ, για παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, έφερε το πρώτο τεράστιο πλήγμα στον ήδη λαβωμένο τουρισμό.

Οι απώλειες από τις ακυρώσεις κρατήσεων, πάνω από 500.000 μέσα σε 10 ημέρες,  είναι το αποτέλεσμα του παιχνιδιού του κ. Τσίπρα με το μέλλον της Ελλάδας. Είναι απόλυτα υπεύθυνος για την αύξηση της ανεργίας την κρίσιμη τουριστική περίοδο και για το αδιέξοδο χιλιάδων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Ομοίως υπεύθυνος και ο κ. Κουβέλης για την κατάληξη αυτή.

Αυτοί που έχουν ως δήθεν πολιτικό τους άρμα, την προστασία των αδυνάμων με την εθνικά ανεύθυνη στάση τους και οχυρωμένοι πίσω από τον κρατισμό και τον παλαιοκομματισμό τους, έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στην πρώτη πηγή εσόδων της χώρας μας.

Παράλληλα, η ακυβερνησία και η πολιτική ανασφάλεια, έχει επιφέρει και μία μεγάλη μείωση στην είσπραξη εσόδων από τις φορολογικές εισφορές. Ακόμη, έξοδο καταθέσεων και άρα πλήγμα στη ρευστότητα. Επιπλέον όλα τα έργα έχουν παγώσει. Καμία πρωτοβουλία δεν υλοποιείται. Τώρα που κάθε λεπτό για την Ελλάδα είναι κρίσιμο. Τώρα, όλα είναι αντιπαραγωγικά.

Οι πολίτες στις 17 Ιουνίου, πρέπει να ψηφίσουν και να στηρίξουν τις πολιτικές δυνάμεις, που δεν θα βάλουν την Ελλάδα σε νέες περιπέτειες. Να ψηφίσουν όσους αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και δεν εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο.

Η Ελλάδα χρειάζεται μία δυνατή ενιαία φωνή στην Ευρώπη. Πρέπει με βάση τις διαρθρωτικές αλλαγές και όλα τα διαθέσιμα αναπτυξιακά εργαλεία, να δυναμώσει και να διεκδικήσει.

Η μονομερής καταγγελία που «πουλά» ο ΣΥΡΙΖΑ, ως προεκλογικό πυροτέχνημα, δεν εξασφαλίζει κάποια απελευθέρωση αλλά αντιθέτως, την απόλυτη εξαθλίωση, την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, το χάος για την Ελληνική κοινωνία. Την κατάρρευση κάθε δομής.

Επιπλέον οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, για το Μακεδονικό για το μεταναστευτικό, για τις ένοπλες δυνάμεις, για τις ΑΟΖ, για τις επανακρατικοποιήσεις, για τους διορισμούς, αποτελούν ότι πιο εφιαλτικό μπορεί να φανταστεί κάποιος για την Ελλάδα. Σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, σηκώσαμε ένα τεράστιο βάρος.

Γνωρίζουμε πως η Ελλάδα πρέπει να αγωνιστεί μέσα στην Ευρώπη.
Με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία.

Γι αυτό θα αγωνιστούμε όλοι μαζί.

Με ρεαλισμό κι όχι τυχοδιωκτισμό!

Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για πειράματα.

****************************************************

Η ΝΔ τάζει λαγούς με πετραχήλια. Τα 18 μέτρα της ΝΔ δεν έχουν κοστολογηθεί!


Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δράμας και τ. Υφυπουργός Υγείας κ. Χρήστος Αηδόνης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωϊνή Ενημέρωση», σήμερα, Παρασκευή 1η Ιουνίου, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Παρατηρείται σήμερα μία τεράστια διολίσθηση σε ένα κύκλο χαμένων υποσχέσεων. Ενισχύεται η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Μπροστά σε μία εκλογική αναμέτρηση και στην πρόκληση να καταγραφούν υψηλά ποσοστά, το πολιτικό σύστημα αντιγράφει τον εαυτό του σε επίπεδο παροχών.

Έχω εντυπωσιαστεί από τις παροχές του κ. Σαμαρά. Για παράδειγμα αναφέρεται το επίδομα για τις επιχειρήσεις που κλείνουν. ενώ είναι ήδη θεσμοθετημένο από την προηγούμενη κυβέρνηση!

Η ΝΔ ανακαλύπτει θέματα, ως αυγό του Κολόμβου. Πρόκειται για μεγάλη προχειρότητα. Και αντιγραφή, διότι μία σειρά από προτάσεις είναι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Όμως το σημαντικότερο είναι πως αυτά τα 18 σημεία που παρουσιάζει η ΝΔ, δεν τα έχει κοστολογήσει. Και σήμερα εδώ ο κ. Σταϊκούρας ως υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ δεν μας λεει πόσο κοστίζουν αυτά τα μέτρα, για να ξέρει ο Ελληνικός λαός για τι ακριβώς μιλάμε.

Τάζουν λαγούς με πετραχήλια, χωρίς να μας λένε πόσο κοστίζουν!

Για παράδειγμα μιλούν στη ΝΔ για επιδόματα ανεργίας από τους κοινοτικούς πόρους και από που προκύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρηματοδοτεί τα επιδόματα ανεργίας;

ενώ το ΠΑΣΟΚ, μιλά για απορρόφηση των κοινοτικών πόρων για την στήριξη της εργασίας.»


από το γραφείο τύπου
Βουλευτή Χρήστου Αηδόνη