2 Ιουν 2012

O ΣΥΡΙΖΑ μας είπε πως θα οδηγήσει τη χώρα εκτός Ευρώπης

Ο ελληνικός λαός, που αγωνιά για το σπίτι του και για την πατρίδα του, περίμενε όλες αυτές τις ημέρες να ακούσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως υποτιμώντας πρωτίστως τον ελληνικό λαό και ακολούθως την ιστορικότητα των στιγμών παρουσίασε σήμερα μια ευκαιριακή πολιτική εντυπώσεων. 


Ένα πρόγραμμα που φτιάχτηκε, εκ του προχείρου και εκ του πονηρού, σε διάστημα μόλις 3 εβδομάδων με μοναδικό γνώμονα την παραπλάνηση και την υφαρπαγή της ψήφου των ελλήνων. 

Άκουσα με προσοχή τον κ. Τσίπρα αλλά αν κανείς έκλεινε για λίγο τα μάτια του θα νόμιζε πως άκουγε τον Ανδρέα Παπανδρέου στις αρχές τις δεκαετίας του ’80. Άκρατος λαϊκισμός δηλαδή και επαναφορά του κρατισμού μιας άλλης εποχής που εν πολλοίς μας οδήγησαν εδώ που είμαστε σήμερα. Ένα πρόγραμμα διανθισμένο με μια έκδηλη αγωνία να καλυφθούν, σχεδόν να εξαφανιστούν οι προηγούμενες υποσχέσεις και οι –ουκ έστιν αριθμός- μετεκλογικές αντιφάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.



Αλίμονο εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται τη διακυβέρνηση της Πατρίδας μας με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με δογματισμό, με ατέρμονες ανεδαφικές υποσχέσεις, χωρίς καμία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τις ευρύτερες δυνάμεις του τόπου. Ένα κόμμα που είναι εν δυνάμει κυβερνητικό, οφείλει να παρουσιάσει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες ένα πρόγραμμα που θα αποτελεί προϊόν επίπονής και πολυσχιδούς επεξεργασίας. 

Οφείλει επίσης να διαβουλευθεί για το πρόγραμμά του και πέρα από τις συνιστώσες του ή από όσους πολιτικούς φορείς επιθυμεί να απορροφήσει στις συνιστώσες του. Τέλος, οφείλει να έχει εξασφαλίσει τις αναγκαίες εκείνες συμμαχίες εντός και εκτός της χώρας που θα διασφαλίσουν αυτό το πρόγραμμα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς για την πατρίδα, τα παιδιά μας και τα σπίτια μας, δεν έχει κάνει τίποτα από όλα αυτά και η πολιτική που προτείνει είναι όχι μόνο στον «αέρα» αλλά και μονόδρομος που οδηγεί σε αδιέξοδο και έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη και το ευρώ. Η εμμονή στο «λεφτά υπάρχουν» και η ανεύθυνη προσέγγιση της πραγματικότητας είναι πλέον επικίνδυνη τόσο για αυτόν που το λέει, τόσο και για τη χώρα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μοιράζει λεφτά που δεν υπάρχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν σήμερα μας είπε πως: 

θα μας οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες 

θα καταρρεύσουν ή θα φύγουν από τη χώρα και οι τελευταίες επιχειρήσεις

θα χαθεί κάθε ελπίδα των ανέργων για δουλειά 

θα φορολογηθούν ακόμη πιο βαριά η μεσαία τάξη, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες

θα αποδυναμωθεί ακόμη πιο πολύ η Ελληνική Ναυτιλία 

θα πάρει ακόμη πιο εφιαλτικές διαστάσεις η εγκληματικότητα και η λαθρομετανάστευση 

θα γιγαντωθεί το σπάταλο κράτος Υπό αυτές τις εξελίξεις, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να αποτελεί τη μόνη ελπίδα ασφαλούς πλοήγησης της χώρας εκτός της κρίσης αλλά εντός των υδάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις 17 Ιουνίου η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού θα δώσει την απάντησή της με τη διαμόρφωση ενός πατριωτικού μετώπου ευθύνης με στήριξη στη Νέας Δημοκρατίας

Με εκτίμηση
Δημήτρης Κυριαζίδης
Βουλευτής Δράμας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ