3 Μαΐ 2012

Γνωρίστε τους υποψηφίους - Συνέντευξη στο Drama-tika : Αθανάσιος Μπόιτσιος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

- Γιατί ζητάτε την ψήφο των πολιτών της Δράμας;

Γιατι πιστεύω οι θέσεις και προτάσεις της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ αποτελείται όχι από πολιτικούς αλλά από ενεργούς πολίτες. 


Από ανθρώπους καθημερινούς μέσα στη ζωή, με κοινό νου, που έχουν δουλέψει που γνωρίζουν πως χτίζεται μια παραγωγική μονάδα και πως δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Ανθρώπους με διάθεση για κάτι καινούργιο, που είναι αηδιασμένοι από το υπάρχον πολιτικό σύστημα. 

Ενεργούς πολίτες που όλα αυτά τα χρόνια, για διαφορους ο καθενας λογους, παρακολουθούσαν σιωπηλά τις εξελίξεις και που είπαν "φτάνει πια" και . αποφάσισαν να πάρουν τις τύχες τους και το μελλον το δικο τους και των παιδιων τους στα χεριά τους. Και αυτό φαινεται στον δυναμισμο της κινησης που μολις μεσα σε εναμισι μηνα κατορθωσε να οργανωθει και να εχει υποψηφιους σε όλη την επικρατεια. Και ας μην προβαλεται καθόλου από τα μεγαλα και διαπλεκομενα παραδοσιακα ΜΜΕ.

- Πού στρέφετε τα βέλη για τη σημερινή κρίση; Οι πολίτες έχουν την ίδια ευθύνη; Το πελατειακό πολιτικό σύστημα φέρει ευθύνη;

Οι ευθύνες είναι κοινές. Βεβαίως το πολιτικό σύστημα ευθύνεται πρωτίστως και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τους πολίτες, γιατί εχει την διαχείριση της εξουσίας και τον έλεγχο των πόρων.

Αλλά ένα μεγάλο κομμάτι ευθύνης έχουν και οι πολίτες, γιατί ακριβώς ανέχτηκαν και διαπλέχθηκαν μαζί του. Είχαμε χρόνια τωρα αποδεχθεί την απογοήτευση σαν αυτονόητο επακόλουθο της πολιτικής διαδικασίας, κάτι σαν φυσικό φαινόμενο όπως η νύχτα διαδέχεται τη μέρα. Το "έλα μωρέ " νομιμοποίησε την διαφθορά. Η λογική του "τα ίδια κάνουν όλοι" κατέστρεψε τον τόπο. Έτσι πήγαιναν τα πράγματα, κατηφορίζαμε μέρα με τη μέρα και σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με την απόλυτη διάλυση. Και αυτό πρεπει να αλλαξει ΑΜΕΣΑ. Δεν εχουμε την πολιτελεια του χρονου.
 
- Όλοι οι Νομοί έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα. Για το νομό Δράμας ποια πιστεύετε ότι είναι και πώς θα τα αξιοποιούσατε;

Ο νομός Δράμα εχει εξαιρετικούς φυσικούς πόρους. Παράγουμε από τα καλύτερα κρασιά της Ελλάδας με ιδιαιτερη αναγνωρηση στην Ευρώπη (τα βραβεία που παίρνουν είναι η καλύτερη απόδειξη), ειμαστε γνωστοι για την ποιοτητα των μαρμάρων, έχουμε εξαιρετική δασική και γεωργική παραγωγή. 

Πρεπει να αξιοποιησουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, να εξειδικεύσουμε την γεωργική μας παραγωγή (οι βιολογικές καλλιέργειες με εξαγωγικό προσανατολισμό για παράδειγμα είναι μια πρόταση) και να στραφούμε κυρίως στις εξαγωγές. Κάποτε η Δράμα ειχε μια ανθηρή βιοτεχνική βάση. Μπορούμε να την ξανακτίσουμε γιατί έχουμε το βασικοτερο, το ανθρωπινο δυναμικο. Βασικη προυποθεση είναι να αλλαξει αμεσα το επιχειρησιακό πλαίσιο, να μειωθει η ασκoπη και αντιπαραγωγικη γραφειοκρατεια και να αφεθουν οι δημιουργικοι πολίτες να δημιουργησουν.

- Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης, η ανεργία στο Νομό Δράμας ... αντιμετωπίζεται και πώς;

Όπως είπα και προηγουμένως θέσεις εργασίας δημιουργούνται όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Σήμερα όποιος θέλει να αρχισει μια επιχείρηση (άρα να δημιουργήσει και θέσεις εργασίας), αντιμετωπίζεται από το κράτος με δυσπιστία, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια αντιπαραγωγική και συχνα ανεγκέφαλη και διεφθαρμένη γραφειοκρατία, απέναντι σε ένα τεράστιο όγκο νόμων και περιορισμών. 

Κάνεις δεν θέλει να επενδύσει και να ρισκάρει τα όποια κεφάλαια του, να χάσει τον χρόνο του σε ένα αρνητικό και διεφθαρμένο επιχειρησιακό περιβάλλον. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ θέλει απλούστευση των διαδικασιών, μείωση της φορολογίας, σταθερό και διαφανές επιχειρησιακό περιβάλλον. Είναι αξιοπρόσεκτο ότι τις τελευταίες 2 εβδομάδες τα δυο μεγάλα κόμματα έχουν αρχισει να αντιγράφουν τις θέσεις μας στην οικονομία !!!

- Πώς θα αντιμετωπίζατε εσείς προσωπικά, το φαινόμενο των μη νόμιμων μεταναστών; Τι προτείνετε;

Αφήσαμε δυστυχώς το φαινόμενο για χρόνια να εξαπλωθεί. Θα πρέπει να γίνει αυστηρός πλέον έλεγχος όλων αυτων που μπαίνουν στην χώρα μας και να απελαύνονται άμεσα οι οικονομικοί παράνομοι μετανάστες. 

Παράλληλα θα πρέπει να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής στην περιφέρεια με δυνατότητες ελεγχόμενης εργασίας. Θα μπορούσαν να γίνουν για παράδειγμα ζώνες Ελευθέρου Εμπορίου στις οποίες θα απασχολούντο όσοι νόμιμοι οικονομικοί μετανάστες το επιθυμούν. Όμως σε ελεγχόμενο καθεστώς και όχι όπως εχει καταντήσει σήμερα. Μια χώρα σαν την Ελλαδα και κυρίως με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες είναι αδύνατον να συντηρήσει 1,2 εκ μετανάστες.