1 Μαΐ 2012

Χαρά Κεφαλίδου : Επιστολή για την εισαγωγή φοιτητών στο Τμήμα Οινολογίας

Επιστολή για την εισαγωγή φοιτητών στο Τμήμα Οινολογίας για το ακαδημαϊκό έτος 2012–2013 της βουλευτού Χαράς Κεφαλίδου στον Υπουργό Παιδείας κ. Μπαμπινιώτη.

Η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, και υποψήφια με το ΠΑ.ΣΟ.Κ στις εκλογές της 6ης Μαΐου, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας κ. Μπαμπινιώτη ζητώντας να ενταχθεί στο μηχανογραφικό δελτίο ακαδημαϊκού έτους 2012 – 2013 το Τμήμα Οινολογίας και να εγκριθεί η εισαγωγή 100 νέων φοιτητών.


Το Τμήμα Οινολογίας συνδέεται άμεσα με την παραγωγή, ενισχύει την αγορά και προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης σε ολόκληρη την περιοχή.

Η μη εισαγωγή νέων φοιτητών, όταν εξακολουθεί να λειτουργεί το Τμήμα με φοιτητές προηγούμενων εξαμήνων, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί οικονομία. Είναι απλά η δήλωση μιας επιλογής που εξαρχής πιστεύαμε ότι είναι λάθος και πρέπει να ανακληθεί, δήλωσε η κα Κεφαλίδου.

Παρατίθεται η επιστολή της Βουλευτού.

Αθήνα, 27/4/2012
                       
Προς:   Τον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων    
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή μου θα ήθελα να σας ενημερώσω για το Τμήμα Οινολογίας του ΤΕΙ Καβάλας, το οποίο λειτουργεί στο παράρτημα του ΤΕΙ στη Δράμα.

Στο πλαίσιο της μείωσης του προϋπολογισμού για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου αποφασίστηκε η μη εισαγωγή φοιτητών στο Τμήμα Οινολογίας του ΤΕΙ Καβάλας για το ακαδημαϊκό έτος 2011 – 2012.

Η μη εισαγωγή νέων φοιτητών που αποφασίστηκε όπως αποδείχθηκε, και όπως επανειλημμένα ενημέρωσα την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, δεν ελάφρυνε τον προϋπολογισμό του ΤΕΙ, μια και η λειτουργία του Τμήματος συνεχίζεται κανονικά προκειμένου να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους φοιτητές προηγούμενων εξαμήνων.

Όπως πολύ σωστά επισημαίνει το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας η μη εισαγωγή νέων φοιτητών και η παράλληλη λειτουργία του Τμήματος δεν αποτελεί οικονομία, αλλά συνιστά σπατάλη όταν με τα ίδια χρήματα ανά έτος μπορούν να εκπαιδευτούν 300 φοιτητές έναντι 100 που φοιτούν σήμερα.

Το Τμήμα Οινολογίας επιλέγουν κυρίως νέοι του Νομού μας αλλά αποτελεί πρώτη προτίμηση για όλα τα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον κλάδο. Δεν είναι Τμήμα «χαμηλών βάσεων», αφού ο βαθμός εισαγωγής είναι το 15 και δεν επιβαρύνει κανένα άλλο τμήμα, με δεδομένο ότι έχουν απαγορευθεί οι μετεγγραφές.

Ο νομός της Δράμας είναι γνωστό ότι έχει μεγάλη οινοποιητική δραστηριότητα. Τα κρασιά μας που εξάγονται σε όλο τον κόσμο έχουν δίκαια αποσπάσει διεθνή βραβεία αποτελούν διαφήμιση για όλη τη χώρα και το Τμήμα Οινολογίας συμβάλλει σημαντικά στον παραγωγικό ιστό, ενισχύει την αγορά και προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης σε ολόκληρη την περιοχή.

Για όλους τους λόγους που σας προανέφερα και για όσα αναλυτικά αναφέρονται στο υπ’ αρ. πρωτ. 1297/25.4.2012 έγγραφο του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καβάλας, σας παρακαλώ να εντάξετε στο μηχανογραφικό δελτίο για το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013 το Τμήμα Οινολογίας εγκρίνοντας την εισαγωγή 100 φοιτητών.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Χαρά Κεφαλίδου
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Ν. Δράμας

Από το Γραφείο Τύπου

                                   

3 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

σε προλαβε ο Αηδονης Χαραρουλα

Ανώνυμος είπε...

τώρα το θυμήθηκαν και οι δύο ε;

+/- είπε...

Έχουν μια μανία με τις επιστολές
Σχεδόν όλοι τους οι βουλευτές
Ενώ είχαν τόσο χρόνο στη βουλή
Να έχουν τον παραλήπτη ακροατή.